De Brit Jacob Hennessy wint Gent-Wevelgem voor beloften

We zien winnaar Jacob Hennesy (midden), tweede werd Ian Garrison (links) en derde Fossum Tiller Rasmus (rechts). © VDB
Redactie KW

De Brit Jacob Hennessy heeft de Nations Cup manche van Gent-Wevelgem voor beloften gewonnen. Hij haalde het in de sprint van de Amerikaan Garrison Ian en de Noor Tiller Rasmus Fossum. De beste West-Vlaming was Jordi Warlop op een 30ste plaats.

Al vroeg in de wedstrijd kon een groep van 19 renners ontsnappen. De Belgen waren hierin niet vertegenwoordigd en moesten achtervolgen. In de Moeren brak het peloton door toedoen van de Belgen in verschillende delen. Toch kwam alles hierna weer vlug samen. Na de eerste beklimming van de Kemmelberg had de kopgroep nog altijd meer dan 2 minuten voorsprong. Het peloton bleef het tempo opschroeven en na de tweede beklimming van de Kemmelberg daalde de voorsprong van de kopgroep tot iets meer dan een minuut. Een groep van 17 renners, waaronder Stan Dewulf, kon zich even afscheiden, maar zonder succes.

In de laatste kilometers probeerden enkele renners nog vanuit het peloton de sprong te maken, maar de kopgroep van 7 renners zou voorop blijven. De Brit Jacob Hennessy won de spurt voor de Amerikaan Ian Garrison en de Noor Rasmus Fossum Tiller. De eerste West-Vlaming werd Jordi Warlop op een 30ste plaats.

“Het niveau lag vandaag enorm hoog”, legt Jordi uit. “Toen die groep van 19 renners vertrok, dacht ik nooit dat ze voorop zouden blijven. We probeerden nog om ze terug te pakken, maar uiteindelijk misrekenden we ons. In de laatste kilometers kwam mijn spaak dan nog eens los. De uitslag kon beter, maar ik ben tevreden met het gevoel dat ik tijdens de wedstrijd had. Mijn conditie zit duidelijk goed, maar ik en de rest van de Belgen waren voor meer naar Ieper afgezakt.” (SD)

Hieronder vind je de volledige uitslag.

Beloften_Ieper.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier