Crosser Jonas Quartier wil knallen voor eigen volk

Jonas Quartier. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Ook Jonas Quartier hoort dit jaar thuis in het rijtje pechvogels. De junior uit Passendale kende al een kwakkelende crosswinter en ook zijn wegseizoen is nog niet van een leien dakje gelopen. Al sinds het PK op 13 mei rijdt hij rond met een slecht gevoel, maar pas twee weken terug kwam een bacteriële infectie aan het licht. De veldrijder hoopt nu net op tijd hersteld te zijn voor zijn thuiskoers van zondag.

Na een welverdiende rustperiode trad Jonas Quartier op 1 mei terug in competitie. De veldrijder hoopte om een wisselvallige winter achter zich te kunnen laten en zich via een degelijk wegseizoen klaar te stomen voor zijn eerste crossen tussen de beloften. “Mijn winter is inderdaad niet verlopen zoals ik het wou”, knikt Jonas. “Door verschillende ziektes en problemen met mijn rug werd het allerminst een topseizoen. De ene week was ik goed, de volgende slecht. Ik kreeg er echt geen constante in”, blikt de tweedejaarsjunior terug.

“Door verschillende ziektes en problemen met mijn rug werd het allerminst een topwinter”

Toch begon de 18-jarige wielrenner vol goede moed aan zijn wegseizoen. Zijn eerste koersen ging de conditie nog in stijgende lijn, maar de donderdag voor het PK ging het plots de verkeerde kant op. “Samen met mijn broer, Kenny Roelandt en enkele ploegmaats zijn we in het verlengde weekend naar de Ardennen getrokken. Kenny en mijn broer deden er mee aan een meerdaagse en de rest kon er goed trainen. Maar op vrijdag begon ik al last te krijgen van mijn keel. Het PK heb ik nog kunnen uitrijden, maar kort daarna ben ik ziek geworden. Ik had het toen ook druk op school, had wat minder slaap en het sukkelen was opnieuw begonnen”, zucht Jonas.

Mooie zomer

Twee weken moest de renner van CT Houtland-Westkust zijn fiets aan de kant laten waarna hij terug rustig begon te trainen. Het goede gevoel bleef echter achterwege en na de koers in Haringe besloot hij om toch eens naar de dokter te stappen. “Daar was ik echt slecht. Er moest iets schelen en een bloedafname bracht een bacteriële infectie aan het licht. Een nieuwe domper, maar het ergste zou nu achter de rug moeten zijn. Net op tijd voor mijn thuiskoers in Passendale! Ik heb dan wel examens, die kans mag ik niet laten schieten.”

“Ik ben net op tijd klaar voor mijn thuiskoers. Ik heb dan wel examens, die kans mag ik niet laten schieten”

“Hopelijk ben ik voldoende hersteld en ben ik vertrokken voor een mooie zomer. Want ook Menen-Kemmel-Menen en het BK mountainbiken staan normaal nog op het programma. Na alle problemen kijk ik er enorm naar uit om nog iets te laten zien”, toont de student TBH aan het VTI van Roeselare zich enthousiast. (BVS)

Tweevoudig wielerfeest in Passendale

Op zondag 17 juni organiseren de Gildevrienden twee wielerwedstrijden. Eerst verschijnen de nieuwelingen op het parcours, nadien vliegen de juniores erin. De nieuwelingen kunnen zich vanaf 11.45 uur in Café St.-Joris inschrijven. De start is om 13 uur en de aankomst wordt omstreeks 14.35 uur verwacht. De afstand bedraagt 59,4 km of 11 ronden. Prijzen en premies worden in Brasserie 14-18 uitgereikt. De juniores kunnen hun rugnummer vanaf 14 uur afhalen in Café St.-Joris. De start is om 15.30 uur en de aankomst is rond 17.30 uur gepland. Ze moeten 81 km of 15 ronden afleggen. De uitbetaling gebeurt in café Madrid. Parcours (5,4 km): Passendalestraat, Passendaleplaats, 4de Regiment Karabiniersstraat, ‘s Graventafelstraat, Bornstraat, Canadalaan, Rozestraat, Passendalestraat. (GVP)