Cedric Verhelle hoopt dit seizoen al te kunnen winnen

Cedric Verhelle. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Cedric Verhelle (17) heeft de overstap van de nieuwelingen naar de juniores goed verteerd. De Hoogledenaar van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare hoopt dit seizoen al eens het zegegebaar te kunnen maken.

“Ik blik tevreden terug op mijn tweede seizoen als nieuweling”, steekt Cedric Verhelle (17) van wal. “Al verliep de start wat moeizaam doordat ik op skireis was geweest en daardoor pas later aan mijn voorbereiding kon beginnen. Maar naar het einde van het seizoen koerste ik heel goed mee en behaalde ik heel vaak de top tien. Ik was dus klaar voor de overstap naar de juniores.”

Sterk seizoensbegin

De Hoogledenaar stond meteen zijn mannetje en debuteerde met een 17de plaats op het clubkampioenschap. Een week later werd hij knap elfde in Staden. “Die eerste koersen vielen inderdaad heel goed mee. Al was het aantal kilometers op het clubkampioenschap natuurlijk nog heel beperkt. Pas in de volgende koersen kregen we de echte junioresafstanden voor de wielen geschoven. In Staden ging het goed en was ik mee met de juiste ontsnapping. Uiteindelijk finishte ik er als elfde”, aldus Cedric, die daarna 40ste werd in De Klijte, 32ste in Outrijve en 44ste in Werken.

“Ik was klaar voor de overstap naar de juniores”

Afgelopen weekend kwam Cedric aan de start van de Ster van Zuid-Limburg. “In de proloog had ik de pech om bij de laatste starters te zijn, want de wind kwam toen hard opzetten. Daardoor slaagde niemand er nog in om een toptijd neer te zetten. In de eerste rit in lijn kende ik dan pech. Nadat ik op een klim een gaatje liet vallen, keerde ik terug tussen de auto’s tot bij het peloton. Net toen ik de aansluiting wou maken, kwam ik ten val en was het over en uit. Gelukkig houd ik er alleen wat schaafwonden aan over.”

Geen specifieke ambities

“Mijn ambitie voor de rest van het seizoen? Ik hoop net als vorig jaar een kermiskoers te kunnen winnen. Ik besef dat het moeilijk wordt, maar ik ga ervoor. Daarvoor heb ik geen specifieke koers voor ogen. Ik doe overal mijn uiterste best”, besluit de leerling lichamelijke opvoeding en sport aan het SiVi in Torhout. “Met de laatste examens haalde ik mooie resultaten, dus de combinatie valt heel goed mee.” (Stijn Moerman)