Cavagna wint Dwars door West-Vlaanderen, Van Keirsbulck beste West-Vlaming

© Foto Coghe
Redactie KW

De 22-jarige Fransman (Quick-Step Floors) heeft zondag de tweede editie van Dwars door West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ (1.1), met start in Nieuwpoort en aankomst na 189,3 kilometer in Ichtegem, gewonnen. Cavagna haalde het, in deze tweede manche van de Napoleon Games Cup, na een solo van 7 kilometer voor zijn land- en teamgenoot Florian Sénéchal. Frederik Frison werd derde.

Omzeggens van bij de start vormde zich een kopgroep met David Boucher, Dennis Coenen en de Canadees Alexander Cataford. Zij boekten een maximale voorsprong van negen minuten. Op de top van de Kemmelberg, de eerste helling van de dag na 73 kilometer koers, was deze geslonken naar 7:40 op de grote groep die stilaan de snelheid, ondanks de regenval, opvoerde.

Bij de beklimming van de Catteberg, nog voor het ingaan van de vier plaatselijke ronden van elk 13 kilometer in en rond Ichtegem, loste Cataford vooraan. Een groepje van negen renners, waaronder vier man van Quick-Step Floors, had zich intussen afgezonderd van het peloton.

De twee vroege vluchters, Boucher en Coenen, begonnen aan de plaatselijke ronden met een handvol seconden voorsprong op een totaal verbrokkeld peloton. Wat verderop waren zij eraan voor de moeite en ging Frederik Frison (Lotto Soudal) met de twee Fransen van Quick-Step Floors, Rémi Cavagna en Florian Sénéchal, in zijn zog zijn kans.

De leiders mochten de laatste drie ronden aanvatten met een voorsprong van 55 seconden op een fel uitgedund peloton. Die afstand tussen de vluchters en de groep bleef ook bij het ingaan van de slotronde schommelen rond de minuut. Bij de kasseizone van de Lookhuisstraat moest Rémi Cavagna zijn metgezellen laten rijden. Sénéchal temporiseerde echter voor zijn teamgenoot waardoor die vooraan terug kon aansluiten.

De consternatie was dan ook groot toen op zeven kilometer van de eindmeet Rémi Cavagna plots ging aanvallen. De Fransman reed zelfs beetje per beetje weg van Frederik Frison, die Sénéchal als zijn schaduw mee kreeg. Cavagna kwam niet meer in de problemen en haalde het terwijl zijn teamgenoot Frison op zijn beurt in de steek liet. Quick-Step Floors nam zo de plaatsen één en twee voor hun rekening namen. Met ook nog Fabio Jakobsen (vierde) en Jhonnatan Narvaez (zevende) telde de blauwe brigade nog twee renners in de top tien.

Cavagna volgt op de erelijst de Nederlander Jos van Emden op als eindlaureaat.

Guillaume Van Keirsbulck eindigde op de zesde plaats en was zo de beste West-Vlaming.
Guillaume Van Keirsbulck eindigde op de zesde plaats en was zo de beste West-Vlaming.© Foto Coghe

1. Cavagna Rémi (FRA)

2. Senechal Florian (FRA)

3. Frison Frederik (BEL)

4. Jakobsen Fabio (NED)

5. Turgis Anthony (FRA)

6. Van Keirsbulck Guillaume (BEL)

7. Narvaez Jhonnatan (ECU)

8. Noppe Christophe (BEL)

9. Goolaerts Michael (BEL)

10. Duquennoy Jimmy (BEL)

Uitslag Dwars door West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier