Britse zege bij EZC en beloften in Lauwe

De Brit Luke Ryan won in Lauwe met 45 seconden voorsprong. Qwinten Verbeeck (eerste renner van Groot-Menen), Laurent Pieters (tweede) en Cedric Defreyne (derde) mochten mee op het podium. © (Foto WO)
Redactie KW

Op den Tuinwijk in Lauwe verschenen 92 deelnemers aan de start en er werd meteen tempo gemaakt. De zege was uiteindelijk voor de Brit Luke Ryan, zijn eerste ritwinst van het seizoen.

Al in de eerste ronde reden met Svenerick Haenebalcke, Simon Mcnamara, Steven Moons, Berne Vankeirsbilck en Rhys Howells vijf renners weg. De vijf werden er acht en uiteindelijk hadden we nog voor half wedstrijd een kopgroep van 28 renners. Van dan af aan waren de positiewissels nauwelijks bij te houden maar met nog 25 km wedstrijd voor de boeg reed de Brit Luke Ryan weg uit een kopgroep van zes. Terwijl achter hem alles weer samenliep, bouwde hij een voorsprong op van 45 seconden. Laurent Pieters spurtte naar de tweede plaats voor Cédric Defreyne. Qwinten Verbeeck mocht als eerste renner van Groot-Menen mee op het podium. Voor Luke Ryan was het de eerste zege van het seizoen.

(WO – Foto WO)

De volledige uitslag kan je hier nalezen:

20180520 Uitslag Lauwe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier