Bij Alessandro Vandromme is het gevoel van weleer helemaal terug

Alessandro Vandromme. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsbelofte Alessandro Vandromme (19) zit helemaal op schema, zowel op koers- als studievlak.

Zijn eerste academiejaar voor handelsingenieur sloot Alessandro Vandromme in juni 2017 rimpelloos af en het ziet er sterk naar uit dat het tweede niet anders zal verlopen. Dat gaven de partiële (geslaagd voor alles zes) van januari 2018 toch aan. Toch houdt de Snaaskerkenaar een slag om de arm. “Het is algemeen geweten dat het tweede semester van het tweede jaar het zwaarste van allemaal is”, beseft Alessandro. “Indien je die klip kunt omzeilen, dan ben je helemaal gelanceerd voor de drie volgende academiejaren. Ik zal dus, voor zover dat nog kan, in de lente een tandje bijsteken.”

tijd goed benut

Dat moet dan ten koste gaan van zijn tweede campagne als belofte vermoed je, maar neen, ook op dat vlak heeft hij stappen gezet. “Ik kon natuurlijk niet zo langdurig en even intensief trainen als de meeste anderen, maar ik zat toch ook niet stil”, stelt Alessandro zijn aanhangers gerust. “Na de partiële examens trok ik vanaf 3 februari op stage met VDM-Trawobo, waarna ik twee weken intensief trainde in eigen land. Na een weekje kalmer aan reed ik zondag mijn eerste koers in Vollezele, waar ik met 150 deelnemers tevreden was met de 34ste plaats, die aangeeft dat ik mijn trainingstijd optimaal heb benut.”

“Ik heb er zelf het volste vertrouwen in dat ik, met de hoogtemeters als voornaamste wapen, mijn niveau van bij de nieuwelingen kan halen”

“Het zet de toon voor een totaal ander seizoen dan dat van 2017, waarin ik helemaal tot rust kwam, want ik ben ook minder op de sukkel met de ingewanden. Bloedtesten hebben trouwens uitgewezen dat dit helemaal in orde komt. Na de examens van eind mei tot zowat 20 juni kan ik de focus helemaal verleggen naar de koers. En met Arne Wallays (broer van Jelle, red.) heb ik een trainer die het helemaal ziet zitten voor mij.”

“Ik heb er zelf het volste vertrouwen in dat ik, met de hoogtemeters als voornaamste wapen, mijn niveau van bij de nieuwelingen kan halen. Mijn beproevingen als junior hebben mij sterker gemaakt in plaats van het vuur te doven, zoals sommigen al dachten. De combinatie studeren-koersen brengt ook een uitstekende balans met zich. Ik ben een bofkont en ik wil er alles voor doen om dat zo te houden.” (BCA)