Berre Delesie heeft zich geamuseerd in Franse rittenkoers Tour des 2 Caps

Berre Delesie rijdt sinds dit seizoen voor Tops Antiek-Glascentra van Gino Pieters. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Berre Delesie heeft zich afgelopen weekend duidelijk geamuseerd in het zonnetje. Samen met zijn nieuwe ploeg Tops Antiek-Glascentra HCT reedde Brugse belofterenner een meer dan degelijke Tour des 2 Caps in het noorden van Frankrijk. “Ik ben nog nooit zo goed aan het seizoen begonnen. Dat belooft dus voor het vervolg.”

“Het was eigenlijk echt een leuke ronde”, opent Berre Delesie. “In de proloog liep het al niet onaardig en in de eerste rit in lijn, een klimritje, werd ik dertiende. Op de derde dag hebben we vooral als ploeg sterk gepresteerd. In de ploegentijdrit moesten we enkel de renners van Dunkerque voor ons dulden en in de slotetappe streed Niels Nachtergaele mee voor de ritzege, maar strandde hij uiteindelijk op een tweede plaats. Niels werd ook zesde in de eindstand. Zelf won ik nog de sprint voor de zesde plaats en schoof ik op naar de 19de plaats in het klassement. Met een tweede plek in het ploegenklassement erbovenop kunnen we zeker spreken van een geslaagd weekend!”

“Let op, ik zat zeker op mijn plaats bij Deerlijk, maar ik vond dat ik wat bleef hangen. En stilstaan is achteruitgaan”

Nieuwe ploeg

Voor de 20-jarige Bruggeling was het alvast een leuke binnenkomer bij zijn nieuwe ploeg. “Na vier jaar bij de ploeg van Deerlijk vond ik het eens tijd om een nieuwe lucht op te snuiven. Let op, ik zat daar zeker op mijn plaats, maar ik vond dat ik wat bleef hangen. En stilstaan is achteruitgaan. Van Gino Pieters kreeg ik een heel mooi aanbod en ik heb me mijn beslissing nog geen moment beklaagd. We zitten met enkele enorm sterke renners in de ploeg, de onderlinge sfeer is bovendien uitstekend, we rijden een mooi programma en de hele omkadering is dik in orde. Ik heb het gevoel dat ik in een echte familie ben terecht gekomen!” spaart de derdejaarsbelofte de mooie woorden niet.

Heuvelland Classic

Het motiveert de Bruggeling alvast om er dit seizoen nog eens stevig in te vliegen. “Eigenlijk ben ik meer een zomercoureur”, glimlacht Delesie. “Maar ik ben nog nooit zo goed aan het seizoen begonnen. Dat belooft dus voor het vervolg. Ik hoop op een mooie, constante zomer. Vooral de Heuvelland Classic in Kemmel staat nu al met stip genoteerd”, besluit de student Sport en Bewegen aan de Howest in Brugge. (BVS)