Belofte Mathieu Vansteenkiste mikt op het grote werk

Mathieu Vansteenkiste. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 19-jarige Mathieu Vansteenkiste werkte als tweedejaarsbelofte al een programma om u tegen te zeggen af, want de Oostendenaar richt zijn pijlen dit seizoen vooral op het grote werk. “Het is mijn doel om zoveel mogelijk interclubs te rijden”, aldus de renner van de Molenspurters Meulebeke.

Tweedejaarsbelofte Mathieu Vansteenkiste (19) blikt alvast tevreden terug op de eerste maanden van het seizoen. “Ik voel dat ik dit seizoen al heel wat progressie geboekt heb. Het is ook mijn doel om zoveel mogelijk interclubs af te werken. Niet om te winnen, maar gewoon om ze uit te rijden. Ik heb er al heel wat achter de rug – de ene ging al wat beter dan de andere – maar ik blik tevreden terug. Wel spijtig dat ik na de Handzame Challenge in het begin van het jaar even ziek ben geweest, waardoor de conditie niet optimaal was voor de volgende koersen. Maar via enkele kermiskoersen heb ik de conditie terug opgebouwd en ben ik opnieuw klaar voor het grotere werk”, aldus de renner van de Molenspurters Meulebeke.

“Ik wil zo constant mogelijk rijden in de interclubs”

Vorig weekend nam de Oostendenaar deel aan de interclub Trofee van Oost-Vlaanderen in Pollare, waar Gil D’Heygere het haalde voor Tom Verhaegen en Trystan Fivé. Zelf werd hij 93ste. “Het resultaat laat het misschien niet vermoeden, maar het ging heel goed. Ik kon vlot mee in het peloton en hou een goed gevoel aan de koers over. De wedstrijd draaide uit op een pelotonssprint en dat is niet echt mijn ding. Daarom hield ik mij ook afzijdig.”

Graag lastige koersen

“Ik moet het meer hebben van de iets lastigere koersen”, gaat Mathieu verder. “Daarom kijk ik ook uit naar de zomermaanden. Vooral de Ronde van Oost-Vlaanderen en de Ronde van Vlaams-Brabant zou ik heel graag rijden. Die rittenkoersen moeten me wel liggen. Het is ook een goede leerschool, want ik ben nog maar tweedejaarsbelofte. Op een topresultaat hoop ik nog niet. Ik wil gewoon zo constant mogelijk rijden in die grote koersen”, besluit Mathieu, die naar de Wielerschool in Oostende gaat. “Daar kan ik mij volop focussen op de koers. Drie dagen in de week krijgen we er alle ruimte om te trainen.”

“Vooral de Ronde van Oost-Vlaanderen en de Ronde van Vlaams-Brabant zou ik heel graag rijden. Die rittenkoersen moeten me wel liggen”

Zaterdag komt Mathieu aan de start van de kermiskoers in Roeselare, waarna hij alweer groter werk voor de wielen krijgt met de interclubs in Laarne op 27 mei en Zwevezele op 2 juni. (SM)