Beernemnaar Ruben Lefevre koerst zondag voor eigen volk

Ruben Lefevre. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Ruben Lefevre mag zich komende zondag voor eigen volk bewijzen. De Beernemse junior ziet het helemaal zitten en had in het verleden al goede ervaringen met koersen in eigen dorp.

Er mag gerust gezegd worden dat Ruben vorig jaar een van de betere tweedejaarsnieuwelingen was. Hij verzamelde ereplaatsen bij de vleet, zoals een derde plek in Lauwe, een vierde plaats in Dottenijs en een zevende stek in Grandglise, Zottegem-Strijpen en Aalter-Lotenhulle. “Ik was inderdaad heel tevreden. In de loop van het seizoen ben ik almaar beter geworden en die lijn hoop ik dit jaar te kunnen doortrekken. Dit seizoen ben ik ook al goed gestart. In de openingskoers in Staden was ik mee met de kopgroep, maar kende helaas pech in de laatste ronde en kon niet meer verder.”

“In het paasweekend staat normaal gezien de Ster van Zuid-Limburg op het programma, waarnaar ik ook erg uitkijk”

“In Knesselare reed ik ook in de kopgroep en finishte ik als elfde. Afgelopen zondag in Izegem speelde de koude me echter wat parten, ik werd 42ste. Ik heb er alvast alle vertrouwen in voor zondag. Als er een kopgroep gevormd wordt, is het zeker de bedoeling om mee te zijn. Een toptienplaats verzilveren moet ook wel mogelijk zijn”, aldus de leerling elektromechanica aan het Emmaüsinstituut in Aalter. “In het paasweekend staat normaal gezien de Ster van Zuid-Limburg op het programma, waarnaar ik ook erg uitkijk. Ik heb goede ervaringen met rittenwedstrijden, zoals de Ronde van Oostenrijk en de West-Vlaanderen Cycling Tour, ik zal in Zuid-Limburg dus ook zeker en vast mijn best doen.”

PK voor eigen volk

De eerstejaarsjunior koerst al zes jaar en begon dus als 12-jarige aspirant. Zijn mooiste herinnering tot nu toe is het West-Vlaams kampioenschap in eigen Beernem bij de aspiranten, waar hij een mooie zesde plaats meepikte. “Het spreekt voor zich dat een PK voor eigen volk al speciaal is. Als je daar dan ook nog eens een mooie prestatie levert, is dat dubbel zo leuk.” Ten slotte wil de renner van Avia-Rudyco-Janatrans CT nog zijn team bedanken. “Sinds dit jaar rijd ik voor hen en ik ben heel tevreden over de begeleiding. De renners komen goed overeen en dat mag ook wel eens gezegd worden”, aldus Ruben. We wensen hem dit weekend alvast veel succes toe.