Aspiranten leveren strijd in Bellegem

Het podium bij de meisjes 12 jaar. © WO
Redactie KW

Met 227 deelnemers, opgesplitst in zes reeksen, werd het een heel lange wielernamiddag in Bellegem.

Het was dan ook dicht tegen de klok van 19.30 uur aan toen de laatste renner finishte. Er werd in alle reeksen vooral afwachtend gereden op een voor aspiranten zware omloop. De favorieten sloegen pas in de slotfase toe. Op het hoogste podiumschavotje stonden maar twee West-Vlamingen.

Bij de 12 jarige meisjes werd Nanoi Van Wettere uit Ieper tweede in de eerste reeks van de in totaal zeven vrouwelijke deelneemsters. Zij moest Gunne Van Sinaey laten voorgaan. Op de derde plaats eindigde Laerke Expeels uit Dudzele.

Het podium bij de eerste reeks 13-jarigen.
Het podium bij de eerste reeks 13-jarigen.© WO

In de eerste reeks bij de 13-jarige jongens ging de zege naar Vigo Vanneste uit Oostkamp. Hij reed pas in de slotronde weg uit een omvangrijke groep. Op het podium werd hij geflankeerd door Tanghi Govaert en Lars Vanden Heede.

Het podium bij de eerste reeks 14-jarigen.
Het podium bij de eerste reeks 14-jarigen.© WO

Bij de jongens 14 jaar waren ze nog met acht die de finaleronden introkken, maar groot favoriet Thibo Germonprez uit Zwevegem sloeg in de finale ronde een kloof, waardoor hij al zijn derde zege van het seizoen behaalde. Dari Van Der Heyden werd tweede en Runar De Schrijver mocht als derde mee op het podium.

(WO)

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Uitslag Bellegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier