Arthur Vanderghote miste zijn voorjaar door spierproblemen

Arthur Vanderghote. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Na maanden revalideren gaat het opnieuw de goede richting uit voor de 15-jarige Arthur Vanderghote. De Oostduinkerkenaar had zich in de winter overtraind en zag zo zijn voorjaar in het water vallen met spierproblemen. “Maar ik heb nu geen last meer en hoop zo snel mogelijk mijn koersen uit te rijden”, aldus de nieuweling van CT Soenens-Booom.

Arthur Vanderghote (15) is sinds halfweg juni weer volop aan het koersen en werd achtereenvolgens 34ste in Passendale, 29ste in Snellegem en 30ste in Langemark. “Niet slecht na al de miserie die ik dit seizoen al gekend heb”, opent de nieuweling. “In Langemark slaagde ik er zelfs al in om drie vierde van de koers uit te rijden. Zelfs toen ik gelost werd, reed ik bijna hetzelfde tempo als het peloton.”

“Over mijn toeren geweest tijdens de stage met de ploeg”

“Een opsteker nadat ik twee maanden op de sukkel was met mijn spieren. Die problemen zijn ontstaan door op stage met de ploeg over mijn toeren te gaan. Mijn spieren zaten constant vast, mijn hartslag ging niet meer de hoogte in… Ik had mij overtraind, waardoor er niets anders op zat dan te rusten. Na twee weken niets doen mocht ik voorzichtig opnieuw beginnen. Onder begeleiding van een kinesist heb ik mijn conditie stap per stap terug opgebouwd. Nu ondervind ik er geen last meer van, maar ik ga wel nog iedere twee weken op controle om zeker niet te hervallen”, aldus de Oostduinkerkenaar.

“Ik ga nog iedere twee weken op controle om zeker niet te hervallen”

“Doordat ik zo lang aan de kant gestaan heb, besloot ik om de competitie te hervatten in het Westhoekcriterium. De ideale manier om opnieuw wat ritme op te doen. Doordat er nu drie weken geen wedstrijden zijn daar, besloot ik nog eens mijn kans te wagen bij de Wielerbond. Daarna beslis ik waar ik verder zal rijden. Ik wil immers vooral kunnen koersen en niet halfweg de wedstrijd moeten stoppen”, aldus de Oostduinkerkenaar, die lid is van CT Soenens-Booom en ondertussen bezig is aan zijn zevende seizoen als wielrenner.

Uitrijden bij Wielerbond

“Of ik nog doelen heb voor dit seizoen? Ik zou graag nog een wedstrijd bij de Wielerbond kunnen uitrijden. Maar de focus ligt vooral al op volgend seizoen. De resterende koersen rijd ik vooral om verder op te bouwen en mijn achterstand weg te werken. In de winter wil ik dan goed trainen om het verschil helemaal te dichten”, besluit een gemotiveerde Arthur Vanderghote, die sociale en technische wetenschappen volgt aan het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. (Stijn Moerman)