Arnaud De Lie wint slotrit West-Vlaanderen Cycling Tour, Bodi Del Grosso eindwinnaar

Het volledige eindpodium van de negende editie van West-Vlaanderen Cycling Tour met Bodi Del Grosso (gele en rode trui), Arnaud De Lie (winnaar slotrit en groene trui) en Lawrence Stalpaert (witte trui als beste jongere). © WO
Redactie KW

De Nederlander Bodi Del Grosso, die na de ploegentijdrit van zaterdagavond de leiderstrui veroverde in de West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen, werd in de slotrit zondag niet meer onder druk gezet.

De aanvalspogingen waren schaars. Even na half wedstrijd leek de beslissing gevallen toen zich in twee tijden een kopgroep van twaalf vormde maar meer dan 15 seconden kregen ze niet. Een massaspurt dus vlotjes gewonnen door Belgisch vicekampioen Arnaud De Lie, een zege die hem ook de groene trui opleverde. Mathias Vandenborre werd tweede en Simon Dehairs derde. De eindzege dus voor Bodi Del Grosso, Stef Scharre eindigde op vijf seconden als tweede. De rode trui voor de rushes was eveneens voor Bodi Del Grosso, Lawrence Stalpaert was de beste jongeren en het Heist CT won het ploegenklassement.

(WO – foto WO)