Anzegemse broers Bryan en Dylan Vercruysse ruilen thuiskoers in voor Moorslede

Dylan en Bryan Vercruysse, twee koersbroers uit Anzegem. (Foto HDV)
Redactie KW

Dylan en Bryan Vercruysse rijden zaterdag niet voor eigen volk in Anzegem, maar beproeven hun geluk in Moorslede-Slypskapelle. “We zijn nog in volle opbouw”, klinkt het.

Dylan (19) kon afgelopen weekend niet aantreden wegens ziekte. “Voor mij is het belangrijk om weer het goede gevoel te krijgen. Ik kon me weren in mijn eerste koersen. Het lukte om de Vlaamse Pijl uit te rijden en ik kon er een ploegmaat helpen. In Meulebeke had ik ook de goede tred te pakken, maar ik verloor er voeling met het peloton nadat ik werd opgehouden door gevallen renners. Zelf bleef ik gelukkig overeind.”

“Ik denk dat er een mooi seizoen zit aan te komen”, vervolgt de oudste van het broederpaar. “Vorig jaar was ik op de sukkel met mijn rug. Ik moest in behandeling bij osteopaten en chiropractors. De voorbije maanden deed ik veel stabilisatie-oefeningen. Het hielp, maar ik moet waakzaam blijven. In Meulebeke had ik toch weer even wat hinder.”

“Specifieke doelen stel ik niet voorop. Ik wil gewoon een heel seizoen een degelijk niveau halen. Als er eens niet al te veel toppers zoals Jo Maes aan de start staan, kan ik misschien wel een plaats bij de eerste tien of zelfs eerste vijf uit de brand slepen. Het is tegenwoordig niet simpel om een mooie prijs te rijden voor een jonge renner. Er zitten veel ex-profs in het peloton. Het niveau ligt heel hoog.”

Neusoperatie

Bryan (18) maakte zondag een geslaagd debuut als belofte in Ichtegem. “Ik kon meteen de koers van 127 kilometer uitrijden, ik werd 46ste op ruim honderd man. Slechts 56 renners haalden de finish. Ik was tevreden. Door een operatie aan de neus ben ik bewust wat later in competitie gekomen. In januari werd ik ook afgeremd door mijn examens.”

“Ik voel me weer topfit. Vorig jaar kon ik op warme dagen amper door mijn neus ademen. Ik hoop in Moorslede-Slypskapelle te kunnen bevestigen. Het is een lastige koers. Vorig jaar kon slechts een 20-tal renners uitrijden. Ik heb meestal enkele koersen nodig om helemaal onder stoom te komen.”

“We starten niet in Anzegem, omdat het om een heel lastig traject gaat. Er staan ook altijd veel renners aan de start. Meestal ligt de koers heel snel in een beslissende plooi. Deze afspraak komt nog een beetje te vroeg voor ons”, besluiten de Ingooigemnaars.