Ann-Sophie Duyck blijft Belgische kampioene tegen de klok

22/06/17 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:59

Ann-Sophie Duyck (Drops CT) is donderdag in het Henegouwse Chimay Belgisch kampioene bij de dames elite geworden.

Ann-Sophie Duyck blijft Belgische kampioene tegen de klok

© BELGA

Ann-Sophie Duyck legde de 25,6 km af in 35:20, net 2 minuten en 13 seconden sneller dan Isabelle Beckers. Derde werd Julie Van De Velde op 2:51 van Duyck. Voor de 29-jarige renner uit Hulste werd het haar vierde titel op rij. Na Hooglede (2014), Tervuren (2015) en Mol-Postel (2016) was de West-Vlaamse nu donderdag ook de allersterkste in het Henegouwse Chimay. Duyck knalde over de omloop en vermorzelde de concurrentie. Isabelle Beckers, vorig jaar derde, finishte als tweede op 2:13 van Duyck

"Een trui is een trui en als je kampioene van je land kan worden moet je dat zeker niet laten. Temeer het vandaag tegen de klok was", gaf Ann-Sophie Duyck mee. "Ik focus me nog steeds op tijdritten. Dat was vandaag niet anders. Ik wou absoluut winnen en dan nog met de grootst mogelijke voorsprong. Het was een moeilijk parcours. De wind speelde een zeer grote rol op de open vlaktes."

Delen

"Het was zo warm dat bepaalde stukken asfalt smolten"

"In de bochten waren er zelfs stukken asfalt aan het smelten, wat meteen ook meegeeft hoe warm het was", vervolgde Duyck. "De eerste vier kilometer liepen op en daar moest je direct de benen onder spanning zetten. De warmte? Tijdens het WK in Qatar was het pas warm. Daar hebben we wel wat lessen getrokken en dat is me goed gelukt. Ik dronk voldoende, had ijsblokjes mee en slaagde erin zo lang mogelijk mijn kerntemperatuur zo laag mogelijk te houden. Ik reed constant tegen de limiet aan, maar werd wel geholpen door het feit dat Lotte Kopecky alsnog moest afmelden door ziekte en dat Sofie De Vuyst eveneens niet aanwezig was. Maar ik heb toch maar netjes mijn vierde opeenvolgende titel binnen."

Top 10:

1. Ann-Sophie Duyck

2. Isabelle Beckers

3. Julie Van De Velde

4. Nathalie Verschelden

5. Demmy Druyts

6. Valerie Demey

7. Sarah Inghelbrecht

8. Mieke Leeman

9. Saartje Vandenbroucke

10. Eva Maria Palm

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!