Allereerste zege voor Michiel Van Der Bauwhede

Wielrennen EZC Geluwe - Allereerste zege voor Michiel Van Der Bauwhede In Geluwe boekte Michiel Van Der bauwhede zijn alleerste overwinning sinds hij wielrenner is. (Foto WO)
Redactie KW

Vrijdagavond liet Kortrijkzaan Michiel Van Der Bauwhede zijn allereerste overwinning optekenen sinds hij wielrenner is. Hij profiteerde van de rivaliteit van zijn twee medevluchters om, zoals hij het zelf uitdrukte “op kousenvoeten weg te rijden”.

Na de gebruikelijke schermutselingen binnen het 85 man sterke peloton reden Gill Meheus en Thierry Declercq in de negende van de zestien af te leggen ronden weg uit de groep. Zij kregen maximum 35 seconden voorsprong en in de finale sloten ook Giel Bruyneel en Michiel Van Der Bauwhede aan terwijl Thierry Declercq even later voorin wegviel.

Met drie en met een voorsprong van een halve minuut trokken ze de laatste ronde in. Op 4 km van het einde reed Michiel Van Der Bauwhede weg uit de kopgroep en haalde het met een 50-tal meter voorsprong op Giel Bruyneel. Gil Meheus kon ook nog net uit de greep van het opkomend peloton blijven waarvan Jens Vandenbogaerde de spurt won voor de vierde plaats.

(WO)

EZC Geluwe 15-06-2018

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier