Aiko Muylle debuteert als tweedejaarsnieuweling

Aiko Muylle. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Aiko Muylle (15) is bezig aan zijn eerste seizoen als wielrenner, maar de Moorsledenaar heeft zijn debuut niet gemist. De tweedejaarsnieuweling van WT Ieper kroonde zich al tot clubkampioen en finishte vorige week als 19de in Zandvoorde.

“Ik mag inderdaad niet klagen over mijn debuut”, steekt Aiko Muylle (15) van wal. “Op het clubkampioenschap ging het meteen goed. Ik finishte er als 14de op 62 renners en was daarmee de beste van mijn ploeg. Daarna ging het een paar weken minder doordat ik met een zware verkoudheid zat. Pas na een drietal weken kon ik weer voluit koersen. In Veldegem reed ik alweer een goede koers, maar ik reed op het einde lek.”

In de aanval

“Vorig weekend in Zandvoorde-Zonnebeke ben ik in de tweede ronde samen met ploegmaat Nathan Castelain even in de aanval getrokken, maar niemand kreeg veel vrijheid. Daarom besloot ik mij in het peloton te nestelen. Even leek er toch een groepje met ploegmaat Gerben Dewinter voorop te blijven, maar de kloof werd alsnog gedicht. Daarop demarreerde Nathan op de laatste klim. Kenneth Verstegen sprong mee in zijn wiel en ging erover met de streep in zicht. Zelf sprintte ik met de groep voor de vierde plaats en werd ik 19de. Niet slecht, maar er zat misschien nog meer in als ik niet ingesloten geraakte”, zegt Aiko, die mode volgt in de Heilige Familie in Ieper.

“Ik wilde absoluut in Geluveld koersen, maar mijn ouders zeiden dat ik de koers in Dadizele ook niet mocht missen en daarom besluit ik er een tweedaagse van te maken”

Er staat nu een druk weekend op het programma voor de Moorsledenaar met op zaterdag koers in Geluveld en op zondag in Dadizele. “Zelf wou ik per se starten in Geluveld, omdat ik het een mooie omloop vind. Mijn ouders zeiden dat ik de koers in Dadizele ook niet mocht missen en daarom besluit ik er een tweedaagse van te maken. Een goede test met het oog op de week erop, want dan start ik in de Tour de la Basse-Meuse. Ik ben benieuwd hoe ik die tweedaagse zal verteren. Ik hoop er mijn mannetje te kunnen staan, want ik heb er wel naartoe gewerkt.”

Koersende ouders

Hoewel het zijn eerste seizoen als wielrenner is, hoopt Aiko zich toch al te tonen. “Het wordt vooral aftasten, maar ik verwacht toch al af en toe eens een mooi resultaat te rijden. Als tweedejaars moet ik mij een paar keer tonen met het oog op volgend seizoen. Waarom ik de stap naar de koers gezet heb? Mijn ouders Giovanni en Sofie Beernaert hebben vroeger allebei gekoerst en ik ging al vaak met mijn vader meerijden met WTC De Daiseltrappers en De Pompeschitters. Ik ging ook een paar keer naar schoolmaat Nathan Castelain kijken en besloot zelf mijn kans eens te wagen.” (SM)

NieuwelingenDadizele. Zondag 22 april. Organisatie De Deizelse Veloclub. Inschrijving vanaf 14.30 uur in café Sportkring, Beselarestraat, 10. Start om 16 uur, aankomst rond 17.40 uur. Parcours (64,5 km, verdeeld over 15 ronden): Beselarestraat, Plaats, Remi Dewittestraat, Menenstraat, Oude Ieperstraat, Geluwestraat, Beselarestraat. (VW)