63ste editie van Ruddervoorde Koerse voorgesteld

Redactie KW

Woensdag werd de 63ste editie van de grote Sint-Elooisprijs die plaatsvindt op woensdag 6 juni voorgesteld in feestzaal Marie Cuisine in Handzame.

De Sint-Elooisprijs begint met een ploegvoorstelling om 12.30 uur op de markt in Ruddervoorde, om dan een uurtje later officieel van start te gaan in de Torhoutsestraat. In het totaal moeten er 170 kilometer afgelegd worden, verdeeld over 16 ronden. De aankomst is in de Torhoutsestraat ter hoogte van de brouwerijsite. Het parcours baarde Veloclub Riddersport toch wel enkele kopzorgen. De wegenwerken in de Torhoutsestraat en de Hogestraat maakten dat er nog een grote onzekerheid was of het voorgestelde parcours wel kon worden aangehouden. ” Gelukkig zijn de werken zover gevorderd dat er enkel nog de toplaag van de rijbaan moet worden afgewerkt en we toch wel zeker zijn dat het parcours kan worden behouden. We hebben de denkoefening gemaakt en een alternatief voor de Torhoutsestraat is er niet”, weet voorzitter Jeroen Sap te vertellen.

Deelnemersveld

Jaar na jaar is Geert Populier erin geslaagd om een sterk deelnemersveld naar Ruddervoorde te halen. Ook dit jaar staan er meer dan 19 ploegen aan de start. Lotto Soudal komt met 12 renners naar Ruddervoorde, waaronder Jens De Busschere, Jasper De Buyst, Nicolas Maes, winnaar van vorig jaar Lawrence Naesen en Enzo Wouters, aangevuld met een aantal beloften. Voor AG2R start Jan Baekelant voor de eerste keer na zijn zware val in de ronde van Lombardije samen met Stijn Vandenbergh. Veranda Willems vaardigt onder andere Stijn Devolder en Tim Merlier af. Topsport Vlaanderen komt aan de start met de West-Vlamingen Maxime Farazijn, Christophe Noppe, Edward Planckaert en Jonas Rickaert. Deze laatste stond als derde vorig jaar op het podium. De West-Vlaming van WB Aqua Protect Veranclassic is Maxime Vantomme die onder andere Kenny Dehaes en Kevin Ista naast zich krijgt. Met de conditie van de Giro staat Baptiste Planckaert van Katusha aan de start. Als individueel renner heeft Laurence De Vreese van Astana ook toegezegd. Momenteel zijn er 178 renners die deelnemen.

(GS – Foto GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier