West-Vlamingen niet in de top in Oostmalle

© BELGA
Redactie KW

Wout Van Aert heeft zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Hij haalde het afgescheiden voor Kevin Pauwels, die de sprint om de tweede plek won van Laurens Sweeck. Onze provinciegenoten kwamen er niet echt aan te pas.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Niels Albert nog gehuldigd voor zijn carrière, maar meteen daarna was het aan de actieve crossers om het veld in te duiken. Het was Tom Meeusen die het beste vertrok, maar afstand nam hij niet. Een grote groep bleef bijeen in de eerste twee ronden en ook in de derde ronde bleef het pak nog bij elkaar. Pas na een valpartij in het zand kregen we wat animo.

Van Aert kende door die valpartij materiaalpech en was op achtervolgen aangewezen. Hij dichtte snel de kloof en in de vierde ronde kregen we een kopgroepje van zes renners waar vooral Laurens Sweeck zich zeer bedrijvig toonde. Hij reed in het gezelschap van Meeusen, Van Aert, Baestaens, Pauwels en van der Haar.

Sweeck probeerde zich van zijn metgezellen te ontdoen en reed met Baestaens en van der Haar even weg van de rest, maar de anderen keerden nog terug. Intussen noteerden we ook de opgave van Sven Nys die zaterdag ook al verstek gaf voor de Kleicross in Lebbeke. Ook wereldkampioen Mathieu van der Poel, zaterdag winnaar in Heerlen, reed een bleke wedstrijd.

West-Vlamingen niet in de top in Oostmalle

Niels Albert kan het nog altijd zonder handen.
© BELGA

Uiteindelijk vond Van Aert het welletjes en reed hij halfweg koers weg bij de anderen. Hij overklaste de rest en nam vrij snel een halve minuut voorsprong. Aan de meet vierde hij zijn overwinning demonstratief en stak hij zijn, verguisde, WK-fiets, in de lucht. Van Aert volgt op de erelijst zijn ploegleider Niels Albert op. Die won zes keer in Oostmalle.

De top 20:

1. Wout Van Aert in 59:48

2. Kevin Pauwels 0:23

3. Laurens Sweeck z.t.

4. Lars van der Haar (Ned) 0:33

5. Tom Meeusen 0:47

6. Gianni Vermeersch 1:06

7. Vincent Baestaens 1:08

8. Tim Merlier

9. Sven Vanthourenhout 1:14

10. Radomir Simunek 1:20

11. Wietse Bosmans 1:25

12. Dieter Vanthourenhout 1:37

13. Joeri Adams 1:43

14. Jens Adams 1:51

15. Corné van Kessel 2:01

16. Klaas Vantornout

17. Mathieu van der Poel

18. Jim Aernouts

19. Julien Taramarcaz 2:11

20. Niels Wubben (Ned) 2:16

(Belga – foto’s Belga)