West-Vlaanderen boven in de Baloise Belgium Tour: Debusschere slotetappe, Keukeleire eindwinnaar

© BELGA
Redactie KW

Jens Keukeleire (Team Belgium) heeft zondagmiddag de eindzege in de Baloise Belgium Tour voor de neus van de Fransman Rémi Cavagna (Quick-Step) weggepikt. Een andere provinciegenoot, Jens Debusschere (Lotto Soudal) won de slotrit.

De traditionele vlucht van de dag bestond uit vijf renners, waaronder drie landgenoten. De broers Tim (Quick-Step) en Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen) en Daan Soete (Telenet-Fidea) kregen het gezelschap van de Oostenrijkse hardrijder Brändle (Trek) en de Nederlander Van der Hoorn (Roompot).

Tussensprint beslissend

Net voor de Gouden Kilometer, op 27 kilometer van de aankomst, werd het vijftal gegrepen. In die Gouden Kilometer toonde Keukeleire zich oppermachtig. De West-Vlaming pakte zeven seconden en sprong zo over Cavagna naar de leiding van het algemeen klassement. Een tiental renners (met onder meer Gilbert, Keukeleire, Lampaert, Cavagna en Coquard) reed nadien even voor het peloton uit, maar kreeg eveneens geen vrijgeleide.

De verwachte massaspurt kwam eraan, maar net daarvoor ging Keukeleire nog tegen het asfalt. De virtuele leider had geen averij opgelopen en hoefde ook geen tijdverlies te vrezen omdat de val binnen de laatste drie kilometers plaatsvond. In de sprint was Debusschere de snelste, voor Vermeltfoort en Van Poppel.

Keukeleire volgt op de erelijst Dries Devenyns op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier