West-Vlaamse wielerprofs verliezen van ex-profs

© Foto Bart
Redactie KW

Zaterdagnamiddag namen een dozijn voormalige wielerprofs het op tegen de huidige generatie profs.

De belangstelling voor het vriendschappelijk treffen voor het goede doel tussen een dozijn West-Vlaamse ex-wielerprofs en de huidige generatie West-Vlaamse profs op de velden van OMSI Ingelmunster was eerder matig maar daar had het barkoude hondenweer alles mee te maken. Zo’n vijftigtal wielerfans trotseerden wind, hagel en een snijdende noordwesterwind om hun idolen aan het werk te zien.

De jonge West-Vlaamse prof werden gecoacht door Gianni Meersman terwijl ex-Ingelmunstenaar Nico Mattan zich ontfermde over het team van ex-profs waaronder heel bekende namen als Nico Eeckhout en Peter Farazijn. Er was echter geen spoor van de aangekondigde Jean-Marie Pfaff, Johan Museeuw en Lorenzo Staelens.

Resultaat van ondergeschikt belang

Gezien het bar slecht weer werd de speeltijd alvast ingekort tot twee keer 35 minuten. Van spektakelvoetbal was absoluut geen sprake, maar laat het ons eerder hebben over een vriendschappelijke stoeipartij waar het resultaat totaal ondergeschikt was. Uiteindelijk waren het de ex-profs die de trofee binnenhaalden met een doelpunt van stemmenimitator Glenn Dekeyzer. Bij de jonge profs was vooral de Ledegemnaar Zico Weaytens de bedrijvigste maar scoren lukte hem evenmin. Ingelmunstenaar Yves Lampaert, eveneens van de partij, vertelde na de wedstrijd dat hij zich geamuseerd had en dat hij graag zijn medewerking verleende aan dit evenement voor het goede doel. Ook Nico Mattan, medeorganisator, voelde zich weer in zijn sas tussen al die streekgenoten met wie hij ooit de degens kruiste.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier