West-Vlaamse reacties na het BK

© BELGA
Tom Vandenbussche

De West-Vlaamse renners speelden geen hoofdrol in het BK. Jelle Wallays, Nikolas Maes en Jens Keukeleire zaten wel mee in de vroege vlucht. In de finale toonden Julien Vermote en Stijn Devolder zich.

Julien Vermote (8ste): “Of ik tevreden ben? Mja. Ik ben van ver moeten terugkomen, hé. Toen die grote groep in het begin wegreed, had ik er zeker moeten bij zitten. Maar ik zat net even geblokkeerd. Het was zo gebeurd. Uiteindelijk zijn we toch terug kunnen komen en in de finale was ik zelfs nog met de besten mee. Een bewijs dat mijn conditie goed is en ik klaar ben voor de Tour. Alleen spijtig dat ik van zover ben moeten terugkomen en zo veel krachten heb verspild. De komende dagen zal ik niet te veel meer doen. Dit was echt een lastige koers. Woensdag vertrekken we richting Normandië voor Le Grand Départ.”

“Spijtig dat ik van zo ver ben moeten terugkomen en veel krachten heb verspild”

Nikolas Maes (mee in de vroege vlucht): “We hebben het met de ploeg tactisch goed gespeeld. De koers is een beetje verlopen zoals we het vooraf besproken hadden. De Plus is nog jong, maar hij leek me de beste kaart die we konden trekken. Of ik aan mezelf gedacht heb? Niet echt. Het parcours was te zwaar voor mij. Dit was bovendien écht een lastige koers. Er is een hele dag hard gekoerst. Dan eens in de regen, dan eens droog. Met de ploeg waren we al niet als favoriet gestart. We hebben gedaan wat we konden. Nu las ik een korte rustperiode in, want geen Tour voor mij.”

(TVB – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier