Wereldkampioen Michal Kwiatkowski aan de start in Dwars door Vlaanderen

Redactie KW

Wereldkampioen Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick.Step) zal woensdag 25 maart van start gaan in de 70ste editie van Dwars door Vlaanderen. Dat bevestigde de organisatie.

Dwars door Vlaanderen, met start in Roeselare en aankomst na 200,1 kilometer op de Verbindingsweg in Waregem, is meteen de enige kasseiklassieker die de 24-jarige Poolse renner dit seizoen zal rijden. Na Mark Cavendish in 2012 ontvangt Dwars door Vlaanderen dus opnieuw een wereldkampioen.

Als Kwiatkowski Dwars door Vlaanderen zou winnen, is hij de eerste die dat als wereldkampioen doet. Vorig jaar ging de zege in Waregem naar Kwiatkowski’s Nederlandse teamgenoot Niki Terpstra.

Ook Wiggins en Quintana

Eerder had ook al Bradley Wiggins toegezegd. Hij wil zijn wegcarrière eindigen met een ‘big bang’ en mikt hiervoor op Parijs-Roubaix. De Brit start in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne te beginnen aan een campagne tot Parijs-Roubaix. “Dit is nu eenmaal voor Groot-Brittannië – na de Tour – de bekendste wedstrijd” zegt zijn Nederlandse ploegleider Servais Knaven. “Het leeft heel hard bij Sky. Liever de kassei dan de eindzege in de Giro”.

Nairo Quintana maakt zijn debuut op de kasseien in Dwars door Vlaanderen en rijdt aansluitend ook de E3. “Voor Waregem of na de twee koersen gaan we de kasseien van de Tour bekijken” zei Eusebio Unzué.

(Belga/YVW – foto Etixx-Quick.Step)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier