Wat kan Yentl Bekaert bij de heren nieuwelingen?

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In tegenstelling tot het provinciaal kampioenschap tijdrijden rijden de eerste- en tweedejaarsnieuwelingen op het BK tegen de klok een gezamenlijke race. Daardoor is het momenteel koffiedik kijken, maar het staat vast dat de West-Vlamingen hun vel duur zullen verkopen…

Dé West-Vlaming om naar uit te kijken is ongetwijfeld Yentl Bekaert uit Passendale, als aspirant veelvuldig Belgisch kampioen op de weg, in het tijdrijden, in het veld én op de piste. In januari behaalde hij zijn eerste nationale driekleur als nieuweling op het BK cyclocross in Waregem en in april stoomde hij probleemloos naar de provinciale tijdrittitel bij de eerstejaarsnieuwelingen.

Daarnaast kijkt ook Bert Bonne uit Gits, kersvers provinciaal tijdritkampioen bij de tweedejaars, ongetwijfeld uit naar het BK voor eigen volk. Bonne is bovendien prominent leider in WestSprint, het regelmatigheidsklassement van onze krant die de beste West-Vlaamse jeugdrenners van het seizoen aanduidt.$

Topfavoriet is en blijft echter Sasha Weemaes, die vorig seizoen als eerstejaars al eens Belgisch tijdritkampioen bij de nieuwelingen werd.

Andere opvallende West-Vlamingen aan de start:

Wesley Vercamst uit Waregem: vorig jaar provinciaal kampioen tijdrijden bij de 14-jarige aspiranten voor Yentl Bekaert, werd daarna 5de op het BK tijdrijden en dit seizoen al goed voor twee overwinningen, een rist ereplaatsen en zilver op het PK tijdrijden in Ruddervoorde na Bekaert.

Thomas Vansteelandt uit Hooglede: als 14-jarige aspirant vorig jaar goed voor een 3de plaats op het PK en een 4de stek op het BK tijdrijden. Werd dit jaar 4de op het PK tijdrijden in Ruddervoorde. Rijdt bovendien voor eigen volk.

Loïc Segaert uit Lendelede: een nieuwe naam die uit de du- en triatlonwereld afkomstig is. Verbaasde onlangs met een bronzen medaille op het PK tijdrijden in Ruddervoorde.

Ook van Gilles Borra uit Beerst, Alessandro Vandromme uit Snaaskerke, Jens Vanoverberghe uit Zwevegem, Lennert Tanghe uit Sint-Andries-Brugge en Engelbert Van Keirsbulck uit Roeselare mogen we wat verwachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier