Wat kan man-in-vorm Matthias Allegaert bij elite zonder contract?

Redactie KW

Bij de eliterenners zonder contract is er elk jaar wel plaats voor een verrassing. In augustus 2013 in Maldegem was dat de vrij onbekende Jean-Michel Comminette die het goud opeiste. In Hooglede-Gits wordt het echter vooral uitkijken naar een resem ex-profs die hun opwachting maken.

Dat zijn Dominique Cornu, Sebastien Rosseler, Sander Cordeel, Dimitri Claeys en uiteraard ook Benjamin Verraes uit Menen. Die laatste moest door plaatsgebrek zijn plaats bij de profs afstaan en is vastberaden om in 2015 weer deel uit te maken van de allerhoogste categorie. Recent werd Verraes 2de op het PK tijdrijden, won hij twee regionale wedstrijden en toonde hij zijn goede vorm in de Tweedaagse van de Gaverstreek. In mei verhuist Verraes naar het Oost-Vlaamse Moortsele.

Dé West-Vlaming om naar uit te kijken, is echter Matthias Allegaert uit Tielt. De uitgeweken Menenaar pakte drie weken geleden de provinciale tijdrittitel en won daarna ook de regionale koers in Wevelgem en de interclub in Affligem. Allegaert is in bloedvorm en lijkt klaar om de degens te kruisen met de ex-profs.

Andere West-Vlaamse elite zonder contract aan de start zijn Laurent Vanden Bak uit Zwevegem, in 2012 verrassend goed voor de Belgische tijdrittitel bij de contractlozen, en Jeroen Lepla uit Wijtschate, in 2013 goed voor een parcoursrecord op het PK tijdrijden in Ruddervoorde maar dit seizoen voorlopig in iets mindere doen.

Héél opmerkelijk: Joeri Calleeuw uit Veldegem, de huidige zegekoning met zeven overwinningen en meervoudig medaillist op provinciale en nationale tijdritkampioenschappen, prijkt voorlopig niet op de deelnemerslijst. Waarschijnlijk komt daar in de loop van de dag echter nog verandering in…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier