Warme bakkers stellen ‘Taart van de Ronde’ voor

Redactie KW

De bakkers verenigd in de Zwevegemse Bakkersbond hebben een ‘Taart van de Ronde’ gecreëerd, een lekkernij die zowel uit het vuistje als thuis bij een geurende kop koffie zal smaken.

Met de start van het nieuwe wielerseizoen heeft de bakkersbond van Groot-Zwevegem, waar een zevental warme bakkers bij aangesloten is, de nieuwe lekkernij voorgesteld. “Toen bekend werd dat Zwevegem de titel van ‘Dorp van de Ronde’ mocht dragen, hebben we de koppen bij elkaar gestoken om te zien hoe wij ons steentje konden bijdragen.”, vertelt bakker Geert Demeulemeester. “Vorig jaar had men in Heule geopteerd om een ‘Rondebrood’ te bakken. Wij wilden het dus over een andere boeg gooien en kozen voor een ‘Taart van de Ronde'”, aldus bakker Geert, tevens voorzitter van de bakkersbond.

Volgens ondervoorzitter Dominique Lattré uit Otegem, moest die taart wel aan bepaalde eisen voldoen. “Het moest een eenvoudige taart worden die makkelijk uit het vuistje kan worden gegeten wanneer men langs het parcours naar de koers staat te kijken, maar tevens een aantrekkelijke lekkere taart die smaakt bij een lekkere kop koffie met de koers op de achtergrond op televisie. Het is uiteindelijk een fruitig drooggebak geworden dat door velen gesmaakt zal worden.”.

Midden op de taart prijkt een tekening van een ‘zwarte arend’. “Met dit logo verwijzen we uiteraard naar onze bekende Zwarte Arend, Marcel Kint. Deze Zwevegemse wielerlegende was de langst regerende wereldkampioen en ook de reden waarom Zwevegem zich ‘Dorp van de Ronde’ mag noemen.”

Kampioenschap

De ‘Taart van de Ronde’ is nu al te verkrijgen bij Bakkerij Vanlede, Bakker Geert, Bakkerij Victor, Bakkerij Sierens en ‘t Bakkerietje in Zwevegem. In Heestert kan je ze kopen bij Bakkerij Clarysse en in Otegem ligt ze in de toonbank bij Brood en Banket Dominique. “Het is de bedoeling om ze te bakken tot en met zondag 21 juni, wanneer we het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor bakkers organiseren in Zwevegem-Knokke.”, besluit Bakker Geert. Tot slot nog meegeven dat een ‘Taart van de Ronde’ (6 personen) de ronde prijs van 10 euro zal kosten.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier