Ward Lapiere rijdt zondag voor eigen volk in Slypskapelle

Ward Lapiere. (Foto Bart) © vdb
Stijn Moerman

Elite zonder contract Ward Lapiere (32) hoopt zondag in zijn thuiskoers in Slypskapelle mee te strijden voor een mooi resultaat. Hij rijdt al enkele weken met een goed gevoel rond, maar dat vertaalt zich voorlopig nog niet in mooie resultaten. “Maar ik zie het nog zitten om er deze zomer vol voor te gaan”, aldus het lid van Dovy Keukens-FCC.

Ook afgelopen weekend stond er al een thuiskoers in Moorslede op het programma van de 32-jarige Ward Lapiere. “Maar die was niet overdreven goed”, aldus Ward. “Ik had geen goede benen, ook al is de conditie nu al een tijdje redelijk goed. En dat is nu al enkele weken het geval. Ik rijd zeker niet slecht, maar dat vertaalt zich nog niet in mooie resultaten. Twee weken terug was dat in de interclub in Geluwe ook het geval, waar ik na een goede wedstrijd als 76ste finishte. In Moorslede moest ik mij zondag met de 39ste plaats tevreden stellen. Hopelijk slaag ik er nu zondag wel in om goed te presteren voor eigen volk. Het is een pittig parcours in Slypskapelle, maar dat heb ik graag. Zo kan je gemakkelijker het verschil maken als de conditie goed is. Ik hoop in de eerste plaats mee te zijn met de kopgroep en dan zien we wel. Ik heb immers nog niet veel finales gereden dit seizoen.”

“Ik hoop in de eerste plaats mee te zijn met de kopgroep en dan zien we wel”

De Slypskapellenaar is dus niet helemaal tevreden over zijn seizoen tot nu toe, maar is erop gebrand om zich deze zomer te bewijzen. “Ik presteer voorlopig nog te wisselvallig. In mei had ik even een betere periode toen ik 19de werd in Harchies en derde in Wodecq, maar daarna ging het weer minder. Of ik er een verklaring voor heb? Ik heb iets minder kunnen trainen dan normaal. Ook rust is belangrijk voor een wielrenner, maar daar heb ik ook niet altijd tijd voor. Hopelijk kan ik nu in de zomermaanden constanter presteren en nog enkele mooie resultaten behalen. Ik zie het alvast nog helemaal zitten.”

Regionaal programma

“Mijn programma? Ik heb eigenlijk nog niet veel verder gekeken dan de komende weken. Eerst focus ik mij op de koers in Slypskapelle en daarna volgt er waarschijnlijk een regionaal programma, aangevuld met enkele mooie interclubs uit de streek. Dan denk ik aan die in Wervik en Zillebeke. Normaal rijd ik dan ook nog enkele manches van de Beker van België voor de ploeg. Die in Hotton en Momignies zijn heel mooi. Koersen die iets te zwaar zijn voor mij, maar wel een goede training kunnen zijn voor het regionale werk”, besluit de renner van Dovy Keukens-FCC. (SM)