Wanty-Groupe Gobert wil zich tonen in Parijs-Roubaix met Guillaume Van Keirsbulck

06/04/17 om 22:13 - Bijgewerkt om 22:11

Net zoals heel wat andere ploegen verkende Wanty-Groupe Gobert donderdag een deel van het parcours van de Hel van het Noorden.

Wanty-Groupe Gobert wil zich tonen in Parijs-Roubaix met Guillaume Van Keirsbulck

Guillaume Van Keirsbulck vorige week op de Paterberg. © Belga

"Parijs-Roubaix is een wedstrijd die mijn jongens beter moet liggen dan de Ronde van Vlaanderen", zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Ik hoop dat ze zich tonen en dat we een mooi resultaat kunnen rijden. We hebben zo'n 105 kilometer afgelegd", aldus Van der Schueren. "Het is altijd goed om die stroken nog eens te verkennen, het materiaal te testen met het oog op zondag."

Yoann Offredo reed een knappe Ronde van Vlaanderen en finishte uiteindelijk als veertiende. "We mogen terugblikken op een mooie Ronde voor onze ploeg", vindt Van der Schueren. "Alleen het resultaat is wat minder. Als hij er zelf wat meer in had geloofd, had hij top vijf kunnen rijden. Dat besefte hij achteraf ook. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer. Op naar Roubaix, een wedstrijd die ons in principe beter moet liggen dan de Ronde. Het is een koers die past bij Guillaume Van Keirsbulck (winnaar van Le Samyn) en Frederik Backaert en ook nog enkele andere jongens van de ploeg. Ik denk dat we er een mooi resultaat kunnen rijden. Als we de lijn van de voorbije wedstrijden kunnen doortrekken, kunnen we daar een mooie prestatie neerzetten. Als Guillaume een goede dag heeft, kan hij bij de eerste twaalf tot vijftien renners de piste oprijden, maar in Parijs-Roubaix hangt alles af van de conditie van de dag en mag je ook geen pech hebben. Als we top twaalf of vijftien kunnen rijden, zou dat heel mooi zijn."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!