Wanty Groupe-Gobert verwacht Van Keirsbulck in finale van Brabantse Pijl

11/04/17 om 09:00 - Bijgewerkt om 11:28

In de Brabantse Pijl krijgt Guillaume Van Keirsbulck een beschermd statuut.

Wanty Groupe-Gobert verwacht Van Keirsbulck in finale van Brabantse Pijl

Guillaume Van Keirsbulck zal beschermd worden door Wesley Kreder © Belga

De Belgische semi-klassieker was in het verleden een succes voor de ploeg Wanty Groupe-Gobert, met enkele podiumplaatsen van Bjorn Leukemans en een tweede plek voor Enrico Gasparotto vorig jaar. Hilaire Van der Schueren rekent dit jaar op een collectief met Jérôme Baugnies, Wesley Kreder, Mark McNally, Xandro Meurisse, Dion Smith, Guillaume Van Keirsbulck, Pieter Vanspeybrouck en Frederik Veuchelen.

Collectieve prestatie

"We moeten de blessures en valpartijen van Parijs-Roubaix evalueren en kijken tot wat onze jongens in staat zijn", evalueert de sportleider. "We hebben jongens als Pasqualon en Antonini die out zijn door blessure of ziekte. Zij die terugkeren van hoogtestage hernemen dinsdag in Parijs-Camembert. Daar zal het tempo net iets minder hoog liggen. Toch verwacht ik me aan een mooie collectieve prestatie in de Brabantse Pijl. We kunnen rekenen op Baugnies en Meurisse, die erg goed bezig is. We moeten kijken tot wat onze Nieuw-Zeelander Dion Smith in staat is in deze wedstrijden. Guillaume Van Keirsbulck zal beschermd worden door Wesley Kreder vanaf het begin van de wedstrijd. Ik verwacht hem in de finale."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!