Wanty-Groupe Gobert rijdt ook dit jaar mee in de Tour

Mag Timothy Dupont zich opmaken voor de Tour? © a-RN
Redactie KW

De organisatie van de Tour de France (ASO) heeft maandag de vier procontinentale teams bekendgemaakt die dit jaar mogen deelnemen aan ‘La Grande Boucle’. Naast de Franse teams Cofidis, Direct Energie en Fortuneo kreeg ook Wanty-Groupe Gobert opnieuw een uitnodiging.

Voor Wanty-Groupe Gobert wordt het – na 2017 – haar tweede Tourdeelname. De ploeg van sportdirecteur Hilaire Van der Schueren kreeg de voorkeur op onder meer Vital Concept, een nieuw Frans procontinentaal team met als kopman spurter Bryan Coquard. Ook in het Critérium du Dauphiné zal Wanty-Groupe Gobert van de partij zijn. “Ik heb nooit aan de selectie getwijfeld, maar het blijft fantastisch nieuws“, zegt sportdirecteur Van der Schueren. “Voor de tweede keer op rij deelnemen aan de Tour is een beloning. ASO kon moeilijk naast ons kijken. Met ons aanvalslustige debuut in de Tour en eindoverwinning in de Europe Tour deden we ons uiterste best.”

“Ik hoop dat we beter kunnen doen dan 2017. Ons zoveel mogelijk tonen en met acht aankomen in Parijs zijn onze hoofddoelen. En waarom geen top 15-eindklassering met Guillaume Martin? Of ons mengen in de massaspurt met Timothy Dupont? De negen renners die in 2017 Parijs bereikten, maken kans op deelname. Maar we hebben natuurlijk ook heel wat andere gegadigden, onder wie onze nieuwe aanwinst Odd Eiking. Ik hoop ook dat Bart De Clercq (out met heupfractuur, red.) er zal staan, al vrees ik dat zijn revalidatie lang zal duren.”

Naast de vier wildcards staan ook de negentien WorldTour-teams aan de start, waaronder de Belgische teams Lotto Soudal en Quick-Step Floors.