Wanty-Groupe Gobert neemt Van Keirsbulck en Vanspeybrouck mee naar de Tour

14/06/17 om 08:02 - Bijgewerkt om 08:01

Guillaume Van Keirsbulck, Pieter Vanspeybrouck, Frederik Backaert en Thomas Degand zijn zeker van een selectie voor de Ronde van Frankrijk. Hun team Wanty-Groupe Gobert maakte dinsdag zeven namen bekend van renners die zeker zullen starten in La Grande Boucle. Ook de Fransen Guillaume Martin en Yoann Offredo en de Nederlander Marco Minnaard zijn erbij in de 104de Tour.

Wanty-Groupe Gobert neemt Van Keirsbulck en Vanspeybrouck mee naar de Tour

Voor Guillaume Van Keirsbulck wordt het zijn eerste deelname aan de Tour. © BELGA

"We hebben onze selectie gemaakt op basis van renners die capabel zijn om drie weken vol te houden", legt teamverantwoordelijke Hilaire Van der Schueren uit. "We nemen renners mee voor alle terreinen. Guillaume Martin en Thomas Degand mikken op de bergritten, zoals in de Dauphiné, waar de ploeg een magnifieke prestatie leverde. Guillaume Van Keirsbulck wordt hopelijk onze man voor de tijdritten. Pieter Vanspeybrouck sprintte in de top twintig in de Dauphiné en we proberen nog beter te doen in de Tour. Frederik Backaert toonde dat hij zijn mannetje kan staan in ontsnappingen. Marco Minnaard verdient zijn selectie omdat hij zich altijd ten dienste stelde van het collectief. Bovendien heeft hij een goede Dauphiné achter de rug. En Yoann Offredo reed een sterk voorjaar. Daarna verlegde hij zijn focus naar de Tour."

Voor alle zeven wordt het hun eerste Ronde van Frankrijk. De twee andere namen worden later deze maand bekendgemaakt. De Tour 2017 start op 1 juli in Düsseldorf en eindigt drie weken later in Parijs.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!