Wanty-Groupe Gobert mag voor derde keer op podium als beste ploeg

12/07/17 om 20:01 - Bijgewerkt om 20:01

Het sprookje van Wanty-Groupe Gobert blijft maar duren. Al voor de derde keer in deze Tour de France mag de ploeg het podium op als beste ploeg van de etappe. Backaert schoof mee in de vroege vlucht, Meulebekenaar Vanspeybrouck sprintte naar de elfde plaats.

Wanty-Groupe Gobert mag voor derde keer op podium als beste ploeg

Pieter Vanspeybrouck © Belga

Frederik Backaert schoof voor de derde keer sinds de Grand Départ mee in de ontsnapping. "Ik had voor de etappe met Marcato gepraat en daarom zat ik ideaal geplaatst in zijn wiel toen hij aanviel", doet Backaert zijn verhaal. "Bodnar reed vrij snel de kloof dicht op ons. Hij maakte onderweg een sterke indruk en nam lange beurten voor zijn rekening. In de finale viel Bodnar aan net nadat ik had overgenomen. Marcato bleef zitten en dan was het over en uit. Ik heb me weer kunnen tonen en dat is belangrijk. Een geslaagde dag aangezien ik ook wat premies meeneem en we het ploegenklassement winnen (dat levert telkens 2800 euro op). Maar ik snap niet waarom niet meer ploegen meespringen in de vlucht. Hun sponsors kunnen toch niet tevreden zijn? Enfin, gisteren waren er twee vluchters, vandaag drie: er is verbetering merkbaar."

Guillaume Van Keirsbulck

Guillaume Van Keirsbulck © BELGA

Vanspeybrouck had na zijn achtste plaats dinsdag beloofd om het opnieuw te proberen woensdag en zo geschiedde. "Helaas zat Nacer Bouhanni te 'kwakken' met een andere renner en daardoor moest ik in de remmen", doet Vanspeybrouck zijn verhaal. "Een top tien kon ik vergeten. Guillaume (Van Keirsbulck) beschermde me nochtans erg goed gedurende de hele dag. Een van de komende dagen wil ik eens meespringen in de ontsnapping. Misschien morgen, maar het belooft een lange etappe te worden en de explosieve rit van vrijdag zal erg zwaar worden. Ik voel me in ieder geval nog goed na 11 dagen wedstrijd."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!