Vijf West-Vlamingen in EK-selectie voor wegrit in Herning

Jens Keukeleire is één van de vijf West-Vlamingen in de selectie bij de heren. © BELGA
Redactie KW

Met Jens Debusschere, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Bert Van Lerberghe en Jelle Wallays werden maar liefst vijf West-Vlamingen opgenomen in de negenkoppige EK-selectie.

Naast Debusschere, Keukeleire, Maes, Van Lerberghe en Wallays maken ook Jasper De Buyst, Iljo Keisse, Edward Theuns en Maarten Wynants deel uit van de Belgische selectie. Victor Campenaerts en Baptiste Planckaert zijn aangeduid als reserve, zo maakte de Belgsiche wielerbond dinsdag bekend. De wegrit wordt op zondag 6 augustus in het Deense Herning afgewerkt. Bij de vrouwen, die op 5 augustus in actie komen, viel de keuze op Sanne Cant, Kim De Baat, Valerie Demey, Jolien D’hoore, Jessy Druyts, Ann-Sophie Duyck, Kaat Hannes en Sarah Inghelbrecht. De invalsters zijn Annelies Dom en Kelly Druyts.

Tijdrit

Vorige week maakte de KBWB al de selecties voor de tijdritten (3 augustus) bekend. Bij de mannen verdedigen Victor Campenaerts en Yves Lampaert de Belgische kleuren, bij de vrouwen is dat Ann-Sophie Duyck. Vorig jaar vond het EK plaats in het Franse Plumelec. De Slovaak Peter Sagan sprintte er naar de titel voor de Fransman Julian Alaphilippe en de Spanjaard Daniel Moreno. Philippe Gilbert was achtste en eerste Belg. In de tijdrit pakte Campenaerts zilver na de Spanjaard Jonathan Castroviejo. Bij de vrouwen stond er geen Belgische op het podium. De titels waren voor de Nederlanders Anna van der Breggen (weg) en Ellen van Dijk (tijd). Bjorg Lambrechts zorgde voor zilver in de wegrit voor beloften.