VIDEO Toeschouwer filmt aanrijding Vansummeren tegen toeschouwster

07/04/14 om 06:33 - Bijgewerkt om 06:33

Bron: Kw

Een toeschouwer stond in Wielsbeke enkele meters van de plaats te filmen, waar een vrouw van 65 werd aangereden door renner Johan Vansummeren tijdens de Ronde van Vlaanderen.

VIDEO Toeschouwer filmt aanrijding Vansummeren tegen toeschouwster

© BELGA

Het peloton kwam in Wielsbeke langs een vluchtheuvel, waarop ook enkele toeschouwers het spektakel volgden. Een deel ging langs links, een ander deel langs rechts, maar Johan Vansummeren merkte de hindernis te laat op en knalde in volle snelheid op een dame van 65.

Ze smakte hard tegen de grond, net als de renner zelf. Maar waar hij relatief snel kon rechtkrabbelen, bleef zij lang roerloos liggen. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Kortrijk overgebracht.

Een toeschouwer stond aan de overkant van de straat het aanstormende peloton te filmen met zijn smartphone en kon zo toevallig ook het zware ongeval op beeld vastleggen. Daarop is alvast te zien dat de vrouw geen onverwachte beweging had gemaakt toen de groep kwam aangesneld. Het parket van Kortrijk onderzoekt wie verantwoordelijkheid treft.

(FJA)

Bericht door Thijs Beddeleem.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!