Vertrouwen Sep Vanmarcke krijgt krak door maagproblemen

Sep Vanmarcke of Cannondale Drapac Pro Cycling © BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac) sukkelt met maagproblemen. Afgelopen woensdag startte hij al ziek aan Dwars door Vlaanderen, vrijdag werd de West-Vlaming ziek in de E3 Harelbeke en finishte hij als 23e.

“Voor de beklimming van de Taaienberg kwam Jack Bauer net voor mij ten val en werd ik opgehouden. Ik kon na verloop van tijd wel opnieuw opschuiven naar voor”, verduidelijkte Sep Vanmarcke. “Ter hoogte van de Boigneberg zat ik weer vooraan, maar dan begon de miserie. Net over de top van die helling sloeg mijn maag helemaal dubbel en ben ik beginnen braken. Tot aan de finish deed ik dat zeker nog wel twintig keer. Van herstel was er dus helemaal geen sprake meer. Ik moest iedereen laten rijden. Overleven op elke klim was van dan af de boodschap. De Oude Kwaremont was mijn doodssteek. Elke gel of drank die ik tot mij nam moest er onmiddellijk weer uit. Zelfs mijn ontbijt belandde op straat.”

“Dit is erg jammer. Ik ben op een goed niveau, maar in deze omstandigheden kan ik niet wedijveren met de rest. Dit knaagt natuurlijk aan mijn vertrouwen. Ik wou er staan in deze koers. Daarvoor trainde ik immers. Wat er juist aan de hand is weet ik niet, maar het geeft weinig vertrouwen voor wat nog moet volgen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier