Veldrijder Eli Iserbyt wordt dagboekschrijver

© BELGA
Redactie KW

Woensdag 12 augustus vertrekken de beloften en juniores van de wielerploeg Telenet/Fidea naar Schladming in Oostenrijk voor hun laatste stage in aanloop naar het nieuwe crossseizoen.

Voor Eli Iserbyt zeer symbolisch want hij zet de stap van de juniores naar de beloften.

Eli traint de komende dagen mee met onder meer Quinten Hermans en Daan Soete en niet meer met zijn ploegmaats van de voorbije weken. Vanaf woensdag zal Eli dagelijks een stagedagboek verzorgen. “Ik vertel daarin wat me bezig houdt, hoe ik de dingen zie en wat ik doe”, vertelt Eli, die blij is dat hij met de beloften op pad kan..

“Een niveau hoger trainen”

“Binnen een maand ga ik een niveau hoger crossen. Bij gevolg hoor ik nu ook een niveau hoger te trainen. Ik moet dit aankunnen en ben er niet bang van. In de junioreskoersen op de weg voelde ik dat er wat overschot was. Ik kijk er naar uit om samen met Daan en compagnie de weg op te kunnen. Zo kan ik veel leren en me gewoon maken aan snellere wedstrijden. Zo stoom ik me klaar voor mijn eerste winter als belofte”, aldus Eli. Zijn dagboek kan gevolgd worden op de site van Cyclingteam Telenet/Fidea.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier