08/01/16 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

Veel medaillekansen, maar geen zekerheden

Dit weekend staan in Lille in de Kempen de Belgische kampioenschappen veldrijden op het programma. Onze provincie, de voorbije jaren erg succesvol, telt heel wat kanshebbers op een medaille, maar zekerheden zijn er niet.

De eerstejaarsnieuwelingen trappen zaterdag om 12 uur de nationale titelstrijd af. Daarbij één West-Vlaamse kanshebber op een medaille: Yente Peirens (Lares-Doltcini) uit Desselgem. Hij stapelt al het hele seizoen de ereplaatsen (tussen de tweedejaars) op, kroonde zich recent in Lichtervelde tot provinciaal kampioen en behaalde afgelopen zondag in Leuven een knappe derde plaats na twee tweedejaars. Hij kan morgen al meteen voor een eerste West-Vlaamse triomf zorgen. Ploegmaat Witse Meeussen, Ryan Cortjens en Jasper Van den Plas worden stevige concurrenten. Jasper Dejaegher (Gistel), Tjorven Vanparys (Wielsbeke), Jelle Vermoote (Pervijze) en Joran Wyseure (Lichtervelde) zullen proberen een (verdere) ereplaats te bemachtigen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!