Vantornout wordt derde in Kruibeke, zondag wedstrijd in Meulebeke

Redactie KW

Op zaterdag werd Klaas Vantornout nog derde in de Poldercross Kruibeke, vandaag duiken de renners het veld in voor de Berencross in Meulebeke.

Zowel de wedstrijd in Kruibeke als in Meulebeke zijn pas sinds dit seizoen A-veldritter, waarbij de toppers van het moment aan de start komen. Gisteren was jongeling Wout Van Aert verrassend de sterkste. Hij hield op een lastig parcours Sven Nys (tweede) en Klaas Vantornout (derde) achter zich. Andere West-Vlamingen in de top tien waren Sven Vanthourenhout (vijfde) en Jan Denuwelaere (tiende).

Vantornout: “Van Aert was de beste loper”

“Het is duidelijk dat Van Aert, Nys en ikzelf de sterkste renners in koers waren”, stelde een eerlijke Vantornout achteraf bij Sporza. “Het parcours was zwaar en onderweg waren er steeds maar tempoversnellingen. Ik had een goed gevoel, maar was zeker niet super. Op de loopstroken zag ik eerlijk gezegd af en dat is normaal gezien wel een sterk punt voor mij. Van Aert was de beste loper en ook bergop stond hij zijn mannetje. Toen hij aanging, was het over bij mij. De beste heeft hier gewonnen.”

Start elites om 15 uur in Meulebeke

Vandaag starten de toppers dus voor het eerst in de Berencross in Meulebeke. De nieuwelingen starten er om 11 uur, juniores om 12 uur, de dames elite en jeugd om 13.45 uur en de elites en beloften uiteindelijk om 15 uur. Bij de eliterenners komen onder meer Sven Nys en Klaas Vantornout van start, net als de West-Vlamingen Sven, Dieter en Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch.

(AD – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier