Vanspeybrouck kan rekenen op steun van Duitse vriendin bij Tourstart

26/06/17 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:05

Pieter Vanspeybrouck beklaagt zich zijn overstap van Sport Vlaanderen-Baloise naar naar Wanty-Groupe Gobert niet. De West-Vlaming maakt zaterdag immers op dertigjarige leeftijd zijn debuut in een grote ronde. "Dit had ik niet meer verwacht op mijn leeftijd", geeft hij toe.

Vanspeybrouck kan rekenen op steun van Duitse vriendin bij Tourstart

© (Foto Belga)

Vanspeybrouck koerste tot vorig jaar altijd voor Topsport Vlaanderen, maar tekende voor 2017 en 2018 een contract bij het team van Hilaire Van der Schueren. "Vorig jaar bij mijn gesprekken met Wanty werd er al geopperd dat de ploeg wellicht naar de Tour zou mogen", doet hij uit de doeken, "het was nog geen 100 procent zeker, maar de kans bestond, al was dat voor mij zeker niet doorslaggevend om te tekenen voor het team. Maar natuurlijk, toen dan de bevestiging kwam, was ik heel blij. Deelnemen aan de Tour is de realisatie van een kinderdroom. Als kleine jongen volgde ik de Tour toch altijd op de voet, kijk je op naar die renners. Dat ik er nu zelf tussen zal staan, is toch wel speciaal. Op mijn leeftijd nog je debuut maken in de Tour is toch wel een verrassing, niet alleen voor anderen, maar ook voor mij. Ik trek met veel goesting naar de start in Düsseldorf. De Tour is toch iets waar je als renner één keer in je carrière bij wil zijn. Vorig jaar, maar ook de andere jaren, nam ik vaak een week vakantie in de Tour, zeker na het BK en het voorjaar moet je toch even een week van de fiets. Dan lag ik op het strand, deed ik enkele terrasjes en bouwde ik daarna rustig weer op naar het najaar. Nu zal ik drie weken moeten knokken in de Tour", lacht hij, "maar ik doe het met plezier."

Vanspeybrouck is samen met Van Keirsbulck en Backaert de man die zich moet tonen in een lange ontsnapping voor Wanty-Groupe Gobert. "Dat is het doel, al besef ik dat ik lang niet de enige renner ben met zo'n plan. We moeten ons tonen in een vlucht, veel meer kan je van onze ploeg niet verlangen en al wat extra komt, is mooi. En ja, zo'n rit met aankomst op een korte helling, zoals waar Greg Van Avermaet twee jaar geleden won (in Rodez, red), spreekt me ook wel aan, al zijn er dit jaar wel niet veel van die aard in de Tour. Ik finish graag op zo'n aankomst. Als ik echt goed ben, dan moet me dat wel liggen, kan ik me tonen, maar ik besef wel dat in de Tour het niveau een pak hoger ligt. Ik merkte dat al in de Dauphiné, er wordt daar toch iets steviger gekoerst dan in andere wedstrijden op het jaar. Je moet als renner altijd ambitie hebben, maar ik ben ook realistisch."

Vanspeybrouck telt af naar de start in Düsseldorf. "Dat wordt ook wel bijzonder, want ik heb een Duitse vriendin", vertelt hij, "ze zal daar zeker van de partij zijn en ik denk ook wel dat ze me tijdens de rustdagen zal bezoeken. Het is altijd fijn als je wat steun meekrijgt."

(Belga - Foto Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!