Vanmarcke maakt stevige smak en geeft op in Ronde

02/04/17 om 16:54 - Bijgewerkt om 20:11

Sep Vanmarcke (Cannondale) zag zijn Ronde van Vlaanderen zondagmiddag vroegtijdig eindigen. Na een harde val moest de Kortrijkzaan noodgedwongen opgeven.

Vanmarcke maakt stevige smak en geeft op in Ronde

© BELGA

Vanmarcke was nochtans bezig aan een vrij goede Ronde van Vlaanderen. De kopman van Cannondale was mee met het groepje favorieten, maar zag zijn zegekansen gehypothekeerd na een val op iets meer dan vijftig kilometer van de streep. Hij gaf meteen op en reed alleen richting de aankomstzone in Oudenaarde.


Pinkbreuk

Een ontgoochelde Sep Vanmarcke reageerde emotioneel bij de collega's van Sporza: "De val is mijn eigen schuld, ik val alleen. Het slaat allemaal tegen dit jaar. Dit kan er nog wel bij", lacht hij groen.

Volgens de eerste berichten zou Vanmarcke zijn pink gebroken hebben. "Ik ben vast komen te zitten tussen twee betonplaten op de weg. Daardoor sloeg ik weg en kwam ik hard op mijn rechterkant terecht. De schouder is geraakt, maar die pink baart me het meeste zorgen. Het is nu afwachten wat nader medisch onderzoek aan het licht brengt, maar dit is andermaal flink balen. Dit is een zoveelste tegenslag dit seizoen."

(OV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!