Van Keirsbulck wil zich tonen in ontsnapping en Parijs halen

26/06/17 om 13:25 - Bijgewerkt om 14:05

Guillaume Van Keirsbulck is een van de negen debutanten van Wanty-Groupe Gobert in de komende Tour de France. De 26-jarige West-Vlaming reed met de Vuelta in 2013 al een grote ronde in zijn carrière, maar hij beseft dat de Tour een pak zwaarder wordt dan de Spaanse rittenkoers en de belangen veel groter zijn.

Van Keirsbulck wil zich tonen in ontsnapping en Parijs halen

© VDB

Het is van de Vuelta in 2013 geleden dat Van Keirsbulck een grote ronde reed. De Tour wordt slechts zijn tweede grote rittenkoers van drie weken. "Bij mijn vroegere ploeg Quick-Step was het moeilijk om in de selectie te geraken", vertelt hij, "nu bij Wanty krijg ik wel die kans en ik ben daar ontzettend blij mee. Ik heb in die Vuelta zwaar afgezien, maar ik heb hem toen wel uitgereden en dat is ook nu het doel, tot in Parijs geraken. Als je daarin slaagt, pluk je daar de vruchten van als renner. Als je goed uit een grote ronde komt, word je daar sterker van. Dat is voor mij van belang met het oog op de rest van mijn carrière."

Wanty-Groupe Gobert moet de Tour mee kleur geven in de ontsnappingen, tonen dat de ploeg hun wildcard waard is. "Ik hoop dat ik ook eens kan meeglippen", zegt Van Keirsbulck, "dat ga ik wel proberen, maar het is de Tour, dat is andere koek dan andere koersen tijdens het jaar. Ik ben ambitieus, maar tegelijkertijd ook realistisch. De vlakke ritten zijn voor de sprinters en in de bergen moet ik mij geen illusies maken (lacht). Ik moet mikken op die overgangsritten. Een rit bijvoorbeeld na een zware bergetappe en hopelijk ben ik dan zelf voldoende hersteld en kan ik meespringen in een ontsnapping. Al weet ik dat wellicht nog ruim honderd andere renners dat plan in hun hoofd hebben. Kijk, na een zware bergrit laten ze soms al iets sneller een groepje vluchters rijden en dan moet ik proberen om daar bij te zijn, te overleven tot het eind. Als ik dan met een klein groepje naar de finish rijd, moet ik hopen dat ik het kan afwerken. Dat is een droom, maar ik besef ook wel dat het niet gemakkelijk te realiseren wordt."

Schrik heeft hij naar eigen zeggen niet voor zijn Tourdebuut. "Neen, niet echt, want ik reed enkele weken terug ook de Dauphiné. Ik hoor van veel renners dat die koers lastiger is dan de Tour omdat veel coureurs hun selectie nog moeten verdienen en zich daar volop willen bewijzen. Dus ja, ik hoop dat ze me de waarheid verteld hebben, want ik heb daar toch wel stevig afgezien", lacht hij. "Al besef ik ook dat de Tour drie weken duurt en niet één week, zoals de Dauphiné. Ik verwacht me aan veel hectische etappes en momenten, maar hopelijk doorsta ik alles goed en haal ik Parijs."

(Belga - Foto VDB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!