Valerie Demey wordt 35e in wegrit

Redactie KW

Valerie Demey heeft zaterdag op het EK wielrennen voor beloften in het Estse Tartu de 35ste plaats behaald.

De Poolse Katarzyna Niewiadoma kroonde zich tot Europees Kampioene op de wegrit. Het zilver was voor de Italiaanse Ilaria Sanguineta. De derde plaats ging naar de Nederlandse Thalita de Jong. Lotte Kopecky werd eerste Belgische op de 22e plaats.

Op het 124 kilometer lange parcours was de eerste aanval die naam waardig één van de Nederlandse Anouska Koster en de Italiaanse Illaria Sanguineti, en dat na zo’n 48 km. Het duo sprokkelde 30 seconden bonus op 44 km van de finish. Het was de Russin Ksenlia Dobrynina die na enkele kilometers in de tegenaanval ging. Met nog 36 km voor de boeg telde het peloton 1 minuut achterstand op het duo en de Russin hing daartussen op 37 seconden.

Sprint

Met nog 20 kilometer te gaan, zakte de bonus van het duo naar 35 seconden. Intussen was Dobrynina gegrepen door het peloton, waar ook de Belgische meisjes hard werkten om de voorsprong naar beneden te krijgen in functie van kopvrouw Lotte Kopecky, snel aan de meet. Toch vlotte de samenwerking niet meteen in het peloton en steeg de voorsprong van de vluchters opnieuw.

Op drie kilometer van de finish telde het duo nog steeds 25 seconden voorsprong. Intussen was de Poolse Katarzyna Niewiadoma in de tegenaanval gegaan. Ze kreeg met nog twee kilometer voor de boeg het gezelschap van de Nederlandse Thalita de Jong. Op een kleine anderhalve kilometer van de finish smolten beide duo’s samen en werd duidelijk dat de Europese kampioene vooraan zat. Niewiadoma sprintte naar de zege.

Lotte Kopecky werd 22e, Kelly Van Den Steen 28e, Valerie Demey 35e, Nathalie Verschelden 45e. Shana Van Glabeke en Demmy Druyts bereikten de finish niet.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier