Tweedaagse van de Gaverstreek houdt op te bestaan

Redactie KW

De wedstrijd voor beloften en eliterenners zou in 2016 voor de veertigste keer gereden worden, maar die editie komt er dus niet meer.

De Tweedaagse van de Gaverstreek bestond uit de Drie Bergenprijs Stasegem op zaterdag en de Nijverheidsprijs op zondag. De wedstrijd op zaterdag werd georganiseerd door Nut & Vermaak Stasegem, op zondag stond KSV Deerlijk in voor de organisatie. KSV Deerlijk heeft nu besloten om de stekker uit de organisatie te trekken wegens organisatorische problemen.

De Drie Bergenprijs Stasegem blijft echter wél bestaan. Deze wedstrijd blijft categorie 1.12 IC1 op de nationale kalender en wordt gereden op zaterdag 16 april. Er komen 33 ploegen aan de start, waaronder enkele buitenlandse teams. Het parcours bestaat net zoals vorig jaar uit een plaatselijke ronde, gevolgd door een grote ronde van 100 kilometer en drie plaatselijke ronden van 12,4 kilometer. Er zijn beklimmingen in het parcours van onder meer de Tiegemberg, Kanarieberg, Rotelenberg, Hotond en Knokteberg. De bergprijs blijft bestaan en wordt attractiever gemaakt.

Er is ook een afwachtingswedstrijd voor Junioren, de 38ste Grote Prijs Ronny Vandecaveye. In het jubileumjaar 2016 zal Nut & Vermaak Stasegem de Drie Bergenprijs voor de 55ste keer organiseren in zijn 90-jarig bestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier