Trofee van de Ronde telt 100 kleine broertjes (die je kan kopen)

Kunstenaar Fernand Vanderplancken schonk het eerste beeldje aan burgemeester Renaat Landuyt. Verder op de foto herkennen we Lien Crapoen, Annick Lambrecht en Maya Leye. © Benny Proot
Redactie KW

In het Stadhuis van Brugge werd woensdag de trofee voorgesteld ter gelegenheid van de 100e editie van de Ronde van Vlaanderen, een organisatie van Flanders Classics.

De Ronde van Vlaanderen start op zondag 3 april op de Markt in Brugge waarbij de renners dan via Varsenare richting Torhout zullen rijden. Er wordt die dag hulde gebracht aan de helden van de Ronde.

Kunstenaar Fernand Vanderplancke uit Oostduinkerke moest een speciale trofee maken waarvan er dit jaar ook honderd kleine exemplaren gemaakt werden die te koop zullen aangeboden worden. Het eerste exemplaar werd door de kunstenaar en door Flanders Classics directeur Wim Van Herreweghe geschonken aan burgemeester Renaat Landuyt.

Ook dit jaar wordt weer een optreden gehouden op de Markt aan de vooravond van de Ronde. De roots van de artiest liggen in Brugge maar meer wil schepen voor evenementen Annick Lambrecht nog niet verklappen. Verder komt er ook een Brugge Classic voor wielertoeristen op 26 maart.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier