Trek wint ploegentijdrit in Ronde van Alberta, maar zonder Kristof Vandewalle

© BELGA
Redactie KW

Trek Factory Racing heeft woensdag de openingsetappe in de Ronde van het Canadese Alberta (2.1) gewonnen, een ploegentijdrit over 19,6 km in Grande Prairie.

De Amerikaanse formatie, met ook Kristof Vandewalle in de gelederen, haalde het in 22:57 en was nipt sneller dan Orica-GreenEdge. Het verschil tussen beide teams bedroeg slechts 74 honderdsten van een seconde. De derde plaats, op acht seconden van Trek, was voor Katusha. Bora-Argon 18 (op 0:23) en Giant-Alpecin (op 0:25) vervolledigden de top vijf. Opvallend was dat de ploegentijdrit met gewone wegfietsen in plaats van tijdritfietsen gereden moest worden.

Eerste leider in de stand is Bauke Mollema, hij was de eerste finisher bij Trek. “Dit was mijn allereerste zege in een ploegentijdrit”, klonk het bij de Nederlander. “Het was een geweldige teamprestatie en iedereen gaf alles wat hij in zich had. Het was niet gepland dat we halfweg al drie ploegmaats zouden verliezen (daarbij zat ook Vandewalle, hij kwam uiteindelijk op 3:49 binnen nvdr), want we wilden met zijn achten finishen. Maar in het verleden zijn we altijd te traag gestart”, oordeelde hij.

Donderdag staat de tweede etappe (171,6 km) op het menu en ook die start en eindigt in Grande Prairie.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier