Trek laat stagiair Piet Allegaert van enkele koersen proeven

25/07/16 om 12:35 - Bijgewerkt om 12:35

Trek-Segafredo heeft stagiair Piet Allegaert (21) uit Slypskapelle (Dadizele) geselecteerd om zich voor de rest van het seizoen bij het WorldTour-team te voegen. Hij zal in enkele nog aan te duiden wedstrijden mogen aantreden, aldus Trek-Segafredo maandag.

Trek laat stagiair Piet Allegaert van enkele koersen proeven

Piet Allegaert mocht eerder dit jaar ook al de trui van kampioen van West-Vlaanderen aantrekken op het provinciaal kampioenschap voor juniores in Ruddervoorde. We zien hem tussen Emile Vandenabeele en Tjorven Desplenter. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Allegaert komt over van EFC Etixx, de opleidingsploeg van Trek-Segafredo. Hij heeft een voorkeur voor eendagskoersen en korte tijdritten. Als junior eindigde Allegaert op de zesde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar werd hij bij de U23 zevende in Parijs-Roubaix.

Ook de Italiaan Jacopo Mosca (22) en de Chileen Jose Luis Rodríguez (22) krijgen een kans om zich als stagiair te tonen bij het team van Edward Theuns, Jasper Stuyven en Stijn Devolder. Zij werden samen met Allegaert geselecteerd na een trainingskamp in de Alpen.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!