Tom Meeusen wint De Berencross in Meulebeke

Redactie KW

De Berencross zorgde voor een mooie wielerdag.

Andres Verdonck heerst bij de nieuwelingen

De Berencross voor nieuwelingen werd gewonnen door Andres Verdonck. De Desselgemnaar van de Molenspurters Meulebeke ging er al vlug solo van door, maar moest na enkele foutjes de terugkeer van dorpsgenoot en eerstejaars Yente Peirens dulden. In de sprint liet de vice-Belgische kampioen van vorig jaar zijn concurrent echter achter zich. Een sterk terugvechtende Wannes Vanden Bussche vervolledigde het podium. Maxim Dewulf werd vijfde, Louis Decoster zevende en Tjorven Vanparys tiende.

“Ik ben tevreden met wat ik hier vandaag heb kunnen tonen”, vertelde Peirens na afloop. “Ik ben al een week ziek geweest, dus kan ik niet klagen over de conditie. De komende weken neem ik deel aan enkele A-crossen, zoals Zonhoven en Ruddervoorde. Uiteraard staat het BK weer met stip aangeduid. Lille is een snel parcours, maar moet me wel liggen. Gerben Kuypers wordt er alleszins een van mijn belangrijkste concurrenten.”

Eerstejaars Niels Vandermeulen tweede bij de juniores

Bij de juniores stond er geen maat op Jonas Smet. De Oost-Vlaming ging er al in de eerste ronde van door en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. In de achtergrond was het Arne Vrachten van Young Telenet-Fidea die de forcing voerde.

Niels Vandermeulen, die een mindere start kende, ging gretig op zijn invitatie in. Meer zelfs, in de slotronde liet de Harelbekenaar zijn opponent nog achter zich. Dylan Vercruysse werd zesde, Loeke Vardonck achtste en Sven Maertens tiende.

Vandermeulen, vorige winter nog vierde op het PK bij de nieuwelingen, was heel gelukkig na afloop. “Dit had ik niet verwacht. Ik was ook niet zo goed aan mijn wedstrijd begonnen en moest vanuit tiende stelling terugkomen. In de voorlaatste ronde reed Arne alleen weg, maar door een foutje in de zandbak kon ik terugkomen. In de slotronde heb ik versneld en kwam ik solo aan. Ik ben eerstejaars. Vooraan meestrijden in de grote crossen is nog wat te hoog gegrepen, maar de komende weken verschijn ik wel aan de start in de Koppenbergcross en Ruddervoorde. Als ik af en toe eens op het podium kan eindigen en een goed gevoel aan mijn crossen overhoud, zal ik tevreden zijn.”

Geen uitschieters bij de dames

De cross bij de dames werd gedomineerd door Jolien Verschueren. De Kruishoutemse van Telenet-Fidea, die lesgeeft in het Kortrijkse, ging haar Telenet-Fidea-ploegmates Van Loy en Sels vooraf. Joyce Vanderbeken uit Zwevegem eindigde op de vijfde plaats. Axelle Bellaert uit Stalhille werd elfde. Bij de dames jeugd legde Tine Vandenheede uit Pittem beslag op de zevende plaats, net voor Kyenta Vanwalleghem uit Ingelmunster, Eva Vermeersch uit Beselare en Shari Bossuyt uit Bellegem.

Meeusen wint profcross

Tom Meeusen en Kevin Pauwels gooiden bij de profs meteen de knuppel in het hoenderhok. Michael Vanthourenhout trok in de reactie, terwijl Klaas Vantornout, Dieter Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Sven Vanthourenhout zich in de groep met Sven Nys bevonden. Vanthourenhout werd nog bijgehaald door Rob Peeters en moest in de slotronde nog de rol lossen. Meeusen won, Michael Vanthourenhout werd vierde, Vantornout vijfde, Sven Vanthourenhout zevende, Dieter Vanthourenhout achtste en Vinnie Braet tiende.

(TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier