Tom Meeusen (Telenet-Fidea) wint Waaslandcross in Sint-Niklaas, Dieter Vanthourenhout vierde

© BELGA
Redactie KW

De 27-jarige Tom Meeusen heeft zaterdag de 13e editie van de Waaslandcross, in domein De Ster te Sint-Niklaas, gewonnen. Meeusen haalde het afgescheiden voor Rob Peeters en Europees kampioen Toon Aerts. De drie kleppers Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar kwamen, op het hertekende en zeer zware parcours, niet aan de start.

Winnaar van de laatste editie, Laurens Sweeck, zag de kans op een tweede opeenvolgende zege door de neus geboord worden nadat hij in de eerste zandstrook problemen kende met zijn ketting en een tijdlang aan de kant moest. Europees kampioen Toon Aerts had dan al eens aan de boom geschud. Enkel Tom Meeusen, Rob Peeters, Jim Aernouts en Tim Merlier waren bij machte om hem te volgen. Achter dit vijftal volgden de broertjes Dieter en Michael Vanthourenhout. In de tweede ronde zette Tom Meeusen fors door. Hij sloeg meteen een kloof op de groep met Toon Aerts waar ook Michael Vanthourenhout en Dieter Vanthourenhout hadden aangesloten.

Achter de eenzame leider Tom Meeusen ging Rob Peeters in zijn eentje in de tegenaanval. Achter hem hadden Kevin Pauwels, Toon Aerts en Tim Merlier de handen in elkaar geslagen. Tom Meeusen bleef goed doorgeven en mocht, met nog drie ronden voor de boeg, genieten van 18 seconden voorsprong op Rob Peeters. Achter hen volgde het vijftal Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Tim Merlier en de Nederlander David van der Poel. Tom Meeusen kwam niet meer in de problemen terwijl Rob Peeters zijn tweede positie consolideerde.

In de strijd voor de derde plaats mocht Toon Aerts afgescheiden de slotronde intrekken terwijl Tim Merlier en Dieter Vanthourenhout knokten voor de vierde plaats. Meeusen maakte van de laatste ronde een erezaak en boekte zijn eerste zege van het seizoen. Rob Peeters werd tweede, Toon Aerts derde en de vierde plaats was weggelegd voor Dieter Vanthourenhout. Broer Michael werd zesde. Gianni Vermeersch sloot de top tien af.

De top 10

1. Tom Meeusen

2. Rob Peeters

3. Toon Aerts

4. Dieter Vanthourenhout

5. Tim Merlier

6. Michael Vanthourenhout

7. David van der Poel

8. Jens Adams

9. Jim Aernouts

10. Gianni Vermeersch

Bekijk de volledige uitslag hieronder.

(Belga)

Waaslandcross.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier