Timothy Heyse wil drie keer winnen

Timothy Heyse. (Foto Lindsey Ameye)
Redactie KW

Ook voor Timothy Heyse (28) is het seizoen opnieuw begonnen. Hij heeft al een zevental wedstrijden achter de rug en hield er ook telkens een goed gevoel aan over.

“Ik kon me telkens binnen de top tien of top 20 klasseren, waarmee ik best tevreden ben. Twee weken geleden kende ik wel een pechweekend: op zaterdag kwam mijn stuur los en op zondag reed ik lek in de finale, maar ik liet me daardoor zeker niet uit mijn lood slaan. Zo werd ik zaterdag alweer dertiende in Gages en zondag pakte ik al uit met een derde stek in Sirault.”

Zijn eerste zege verwacht Timothy binnen ongeveer een maand. “Dan zullen de meeste elite zonder contract al weg zijn van de nevenbonden en zal het voor de nevenbonders zoals ik toch iets gemakkelijker maken. Wij kennen de eliterenners niet echt en dan is het tactisch heel moeilijk rijden. Soms stem je je hele koers af op hen, in de veronderstelling dat zij nog zullen meerijden om de koplopers terug te halen, maar dan rijden ze de koers gewoon uit als training. Dan heb je je natuurlijk serieus vergist. Dit jaar verwacht ik een drietal zeges bij de nevenbonden en daarnaast reken ik toch ook op een echt goede koers bij de elite zonder contract. Dat kan bijvoorbeeld in de Drogenboomkoers in Waregem, dat is nog eens dicht bij huis ook.”

“Ik reken toch ook op een echt goede koers bij de elite zonder contract”

Over vorig seizoen kan de renner van Masters Cycling Team alvast niet klagen. “Ik zat bijna altijd in de top 20 en kon ook twee keer winnen, in Neufvilles en Callenelle. Daarnaast won ik ook het eindklassement bij de nevenbond Echappée du Hainaut, zodat ik nu dus de hele tijd met de kampioenentrui rondrijd. Dat is natuurlijk leuk, maar heeft als keerzijde dat er vaak op je wiel gereden wordt.”

ploegmaat van profs

Heyse begon als 12-jarige aspirant te koersen en was als nieuweling ploegmaat van Julien Vermote en Sep Vanmarcke. Als eerstejaarsnieuweling werd hij vierde op het BK in Arendonk, maar zijn mooiste moment was de junioresinterclub in Opbrakel. “Er was een kopgroep van zo’n 20 man met een voorsprong van een kleine twee minuten. Ik probeerde vanuit het peloton weg te rijden, zag plots niemand meer in mijn wiel en ben ernaartoe gereden. Ik werd slechts dertiende, maar had wel een prachtige prestatie neergezet.” (RRK)