Timothy Dupont wint de Memorial Van Coningsloo

© BELGA
Redactie KW

De 28-jarige Bredenaar noteerde daarmee zijn achtste zege van het jaar. Het was de 13e zege voor Veranda’s Willems dit seizoen.

“Ik ben redelijk leeg. Het is een zware wedstrijd geweest”, zei Dupont na de finish. “Ik ben de hele week ziek geweest na de Ronde van België. Ik wist niet hoe ik was hersteld.”

De kopgroep van de dag telde 15 renners met daarbij Brecht Dhaene en Christophe Prémont voor Veranda’s Willems. “Onze tactiek was om twee man mee te sturen om niet te hoeven controleren. Dat waren Brecht en Christophe. We kunnen niet altijd de koers controleren als Veranda’s Willems zijnde”, verklaarde Dupont de tactiek.

Dhaene probeerde in de voorlaatste ronde nog solo weg te rijden maar meer dan 15 seconden voorsprong werd hem niet gegeven. Op 10 kilometer kwam alles weer bijeen. De koers zou eindigen in een massasprint ondanks een poging van een renner van de Australische selectie om weg te rijden van het peloton.

“In de finale had ik niemand meer mee. Het was zwaar om het gat naar die Australiër nog toe te rijden in de laatste kilometer. Ik kwam op 500 meter al op kop maar heb iemand voor me gelaten. Op 200 meter ben ik dan aangegaan en heb niemand meer gezien”, besloot Dupont het verhaal van de dag.

De top 10

1. Timothy Dupont (Veranda’s Willems)

2. Enzo Wouters

3. Rob Leemans

4. Johim Ariesen (Ned)

5. Lawrence Naesen

6. Krister Hagen (Noo)

7. Gaëtan Pons

8. Justin Jules (Fra)

9. Jimmy Duquennoy

10. Mathias De Witte

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier