Timothy Dupont wint de massaspurt in Koolskamp Koers

16/09/16 om 18:19 - Bijgewerkt om 19:55

Timothy Dupont van Veranda's Willems heeft vrijdag Koolskamp Koers gewonnen en is daarmee Kampioen van Vlaanderen. Hij klopte de Colombiaan Fernando Gaviria van Etixx-Quick Step in de massaspurt.

Timothy Dupont wint de massaspurt in Koolskamp Koers

© COGHE GINO

Het verjongde feestcomité van Koolskamp mag toch terublikken op een geslaagde vernieuwde editie, die nu deel uitmaakt van de Napoleon Games Cycling Cup. De beloftevolle Timothy Dupont op de erelijst van de 101de editie is mooi.

Er werd van in het begin duchtig gekoerst in het Kampioenschap van Vlaanderen. De Noor Truls Korsaeth maake een sterke indruk. Hij werd pas in de slotmeters voorbijgestoken door een beperkt peloton. Timothy won de spurt vóór Fernando Gaviria, de Nederlander Raymond Kreder, Kenny Dehaes en Kris Boeckmans.

Timothy Dupont wint de massaspurt in Koolskamp Koers

De publieke belangstelling was volgens sommigen iets minder dan vorig jaar. Of de rechtstreekse uitzending op televisie daar iets mee te maken heeft, blijft een vraagteken. Tijdens de koers is het publiek uiteraard verspreid over de omloop, maar na de koers bleven heel wat supporters plakken in hun favoriete café of op het vipdorp op de Markt, waar de wedstrijd ook op groot scherm kon gevolgd worden. Koolskamp Koers betekent sfeer en nostalgie. En die nostalgie is er ook nog aan en in café-restaurant Het Handelshuis, waar Koolskamp Koers ooit ontstaan is. Het is ook nog altijd het lokaal van het organiserende Feest- en Sportcomité Koolskamp.

(IB - Foto's Coghe/Jos)

De volledige uitslag kan je nog eens rustig nalezen in deze pdf-bijlage. Handig ook voor de mensen die op het moment van de aankomst ergens aan een toog in het vipdorp stonden, bijvoorbeeld.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!